Va prezint pe scurt desfasurarea proceselor si va rog sa ma ajutati cu sfaturi,
1. se deschide un proces la judecatorie care atribuie dosarul catre sectia 1 civila (pe obligatia de a face) care judeca in fond;
2. instanta de fond NU verifica competenta materiala nici la primul termen si nici nu apare nimic in hotarare in legatura cu acest aspect;
3. am pierdut procesul la fond si am declarat apel conform hotararii instantei de fond.
4. dosarul ajunge la tribunal, tot la sectia 1 civila (obiect: pretentii) care insa verifica competenta si constata ca NU este competenta material, in speta fiind vorba de nerespectarea unor prevederi de tip contencios adminsistrativ.
Astfel sectia 1 civila a tribunalului trimite dosarul catre sectia 2-a de contencios administrativ.
5. in cadrul apelului am invocat exceptia de necompetenta a instantei de fond si am mentionat ca instanta curenta este competenta sa judece in fond si nu in apel, conform cu Art. 503 NCP - Aliniatul 2, punctul 1, respectiv punctul 2
Astfel m-am asteptat ca instanta de apel sa aplice prevederile Art. 480 NCPC, Alin. 4 si Alin. 5 si sa judece pe fond.
Din pacate instanta a judecat apelul si a pronuntat o hotarare finala si nu una susceptibila de apel si totodata NU s-a pronuntat cu privire la exceptia invocata.
6. Am depus contestatie in anulare cu privire la cele expuse mai sus.
Astfel am rugamintea de a ma ajuta cu sfaturi, pe ce ar trebui sa ma axez in cadrul termenului pentru contestatia in anulare?
Mentionez ca ajutorul din partea unui avocat nu este sustenabil intrucat vorbim despre o persoana cu handicap auditic iar eu o asist ca interpret autorizat si deci nu isi permite costurile.
Contestatie in anulare
etta
Intentionez sa formulez o contestatie in anulare impotriva unei deciziii pronuntate de sectia civila a tribunalului in temeiul art. 317 alin.1 pct.2. Motivul ... (vezi toată discuția)