avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Factura primita cu intarziere
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Factura primita cu intarziere

Am primit o factura din luna Noiembrie abia acuma, ce ar trebui sa fac, sa o inreg in conta. in Decembrie, dar in Decont unde sa o trec la regularizari rd.25 sau in total taxa deductibila?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Feni , utilizator 13:08, 4 Decembrie 2009
Inregistrati factura in noiembrie- daca nu ati inchis definitiv luna-si prindeti TVA pe regularizari in decembrie
Ati depus deja decontul de tva pentru luna noiembrie ? :stunned:
Pe regularizari o treceti numai daca inregistrati factura in decembrie , ceea ce dupa parerea mea constituie o greseala deoarece amenda pentru informatii eronate este de 1000 de lei si poate fi evitata daca decontul de tva pe noiembrie este nedepus .

Daca o inregistrati la luna noiembrie TVA-ul aferent il adaugati normal la taxa deductibila pe luna noimebrie , iar daca o inregistrati in decembrie va complicati inutil si suma o treceti in randul 25 la regularizari taxa dedusa .
Decontul pt luna Noiembrie s-a depus
Vroiam sa spun ca decontul pe Noiembrie a fost depus iar cu aceasta factura cum as putea sa procedez, sa o introduc in contab. in Decembrie si in Decont sa o trec la regularizari rd.25 sau in total taxa deductibila?
Cum este corect la Decont?
Multumesc
niko 94 a scris:
Decontul pt luna Noiembrie s-a depus

Azi l-ati depus ?
Ieri nu s-a lucrat !
Ati depus deja decontul de tva pentru luna noiembrie ?
Pentru ca ati depus decontul puteti sa inregistrati factura din noimebrie in decembrie , iar suma o treceti in randul 25 la regularizari taxa dedusa .

Alte discuții în legătură

Factura omisa gflori gflori Am primit o factura cu data de nov. 2013 abia in ianuarie 2014. Am inregistrat-o la luna decembrie 2013 cu data document nov.2013. Am facut rectificativa la ... (vezi toată discuția)
Corectare de efectuat la decont tva urmare rectificarii decl 394 gabrielita gabrielita Am depus decl 394 si dec tva 300 in iulie ac(termen de dep trimestrial).Dupa depunere ,am constatat omisiunea unei facturi primite,prestare cazare la hotel,in ... (vezi toată discuția)
Tva din factura de combustibil leila-sema leila-sema Buna ziua, Firma noasra are contract cu o s.c. pentru furnizarea de combustibil, asa ca baietii alimenteaza si la sf. lunii ne soseste factura.Frumos si ... (vezi toată discuția)