avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Aș vrea ca o parte din pensia de întreținere a ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Aș vrea ca o parte din pensia de întreținere a minorului să fie depusă într-un cont. Am șanse să obțin acest lucru în instanță dacă mama nu este de acord?

Platesc pensie alimentara ca 25% din venitul lunar. Acum urmeaza sa imi schimb serviciul si aceasta suma v a deveni substantiala. Vreau ca din acesti bani fosta sotie sa puna o parte intr un cont pe numele copilului cu amandoi imputerniciti pentru a avea o rezerva in caz de necesitate sau daca nu sa ii aiba copilul la majorat. Daca nu reusesc sa ma inteleg cu ea, ce sansa am sa fac acest lucru in instanta? Mentionez ca nu doresc sa cer micsorarea procentului ci doar ca o parte sa fie depusi pe numele copilului. In afara pensiei eu ii cumpar haine, jucarii si merg cu copilul in excursii. Nu am strans chitante cu cheltuielile pentru ca nu asta este ideea. Doar ca doresc ca tot ce dau sa fie folosit exclusiv pentru copil.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Noiembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu puteți obliga mama copilului să accepte o asemenea pretenție. Legea nu prevede ceea ce doriți dvs.

Dar puteți cere în instanță ca jumătate din pensia de întreținere să o plătiți în natură, prin asigurarea de cele necesare copilului.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aveti parghii legale spre a obliga mama in sensul celor dorite de dvs. Insa puteti face dvs acest lucru. Micsorati pensia in instanta, coreland o cu nevoile concrete ale minorei, si ulterior puneti dvs bani de o parte.
La nevoile minorei intra si intretinerea casei unde locuieste fosta sotie (gaz, curent, benzina si intretinere pentru masina, etc) sau mersul la mare?
Din cate stiu eu banii trebuiesc folositi strict pentru minor: rechizite, haine, mancare, activitati, after school, jucarii etc.
Va multumesc.

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Nu aveti parghii legale spre a obliga mama in sensul celor dorite de dvs. Insa puteti face dvs acest lucru. Micsorati pensia in instanta, coreland o cu nevoile concrete ale minorei, si ulterior puneti dvs bani de o parte.

3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
si copilul consuma gaz si curent, depinde de mama in acest caz cum gestioneaza banii. Daca gestioneaza banii prost sau nu se duc spre copil acei bani, actionati in judecata si cereti micsorarea pensiei sau plata in natura a celei mai mari parti.
Veti proba ca participati la intretinere destul in natura si cu ce mai platit si in bani, depasiti cu mult patrimea aferenta intretinerii unui copil.
Mergeti si discutati si cu un avocat concret.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă venitul este substanțial și plata pensiei în cuantum de 1/4 depășește nevoile minorului, solicitați obligarea dvs la pensie de până la 1/4 și economisiți pentru copil restul de bani până la cota de 1/4.

Alte discuții în legătură

Cheltuieli copil minor buna seara. am urmatoarea situatie. sunt ... PaulHu PaulHu Cheltuieli copil minor Buna seara. Am urmatoarea situatie. Sunt divortat si platesc o pensie alimentara, considerabila, pentru un copil de 7 ani. Mereu ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie intretinere minor sangab04 sangab04 Buna ziua, scriu cu urmatoarea intrebare: \"se poate recalcula pensia de intretinere minor stabilita deja la 1/4 din venitul lunar net (salariu meu lunar ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, legat de divortul la notar, care dintre intelegerile ... 4drian 4drian Buna ziua, legat de divortul la notar, care dintre intelegerile dintre soti de mai jos vi se pare ca ar fi mai rezonabila si ca ar avea sanse sa tina mai mult ... (vezi toată discuția)