avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 124 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general impozitele si pensionarii
Discuție deschisă în Contabilitate în general

impozitele si pensionarii

pensionarii invaliditate gradul II sant scutiti de plata impozitelor pe casa si teren ? si daca da va rog sa-mi spuneti si mie despre ce act normativ este vorba ?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Costinel Burca , Contabil 20:23, 2 Decembrie 2009
Din ce oras sunteti dumneavoastra ?

Va intreb pentru ca potrivit art. 286 din Codul fiscal , consiliile locale pot stabili anumite scutiri si facilitati , acestea fiind acordate printr-o hotarare a consiliilor locale respective .

Potrivit art. 284 din Codul fiscal alineatul (4) Impozitul pe clădiri, impozitul pe teren şi taxa pentru eliberarea unei autorizaţii pentru desfăşurarea unei activităţi economice nu se datorează de către persoanele cu handicap grav sau accentuat şi de persoanele încadrate în gradul I de invaliditate.

(5) În cazul unei clădiri, al unui teren sau al unui mijloc de transport deţinut în comun de o persoană fizică prevăzută la alin. (1), (2), (3) sau (4), scutirea fiscală se aplică integral pentru proprietăţile deţinute în comun de soţi.

(6) Scutirea de la plata impozitului pe clădiri se aplică doar clădirii folosite ca domiciliu de persoanele fizice prevăzute la alin. (1), (2), (3) sau (4).

(7) Scutirea de la plata impozitului pe teren se aplică doar terenului aferent clădirii utilizate ca domiciliu de persoanele fizice prevăzute la alin. (1), (2), (3) sau (4).

(71) Scutirea de la plata taxei asupra mijloacelor de transport se aplică doar pentru un singur mijloc de transport, la alegerea persoanelor fizice prevăzute la alin. (1) şi (2).

(8) Scutirea de la plata impozitului prevăzută la alin. (1), (2), (3) sau (4) se aplică unei persoane începând cu prima zi a lunii următoare celei în care persoana depune documentele justificative în vederea scutirii.

Pentru persoanele cu handicap este nevoie de :
- cerere scrisa
- copie BI/CI
- copie certificat de casatorie (dupa caz)
- copie certificat de handicap + original pt. autentificare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutirea de impozit pentru cei incadrati in grad de handicap tatian2 tatian2 sunt pensionar ptr.limita de virsta si de curand am fost incadrat in grad de invaliditate accentuat. in acest caz beneficiez de scutire de impozit pe pensie? (vezi toată discuția)
Scutire la impozit persoana cu handicap negru daniel negru daniel Buna seara asi dori sa stiu daca pot sa fiu scutit de plata impozitului pe casa si teren, daca sunt persoana cu handicap gradu accentuat dar nu sunt propietar ... (vezi toată discuția)
Facilitati persoana cu handicap ika ika Sotia este incadrata in grad accentuat de handicap. Tinind cont de prevederile Legii nr 448/2006- scutirea de la plata impozitului pe cladiri si terenuri, pot ... (vezi toată discuția)