avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Scutire la impozit persoana cu handicap
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Scutire la impozit persoana cu handicap

Buna seara asi dori sa stiu daca pot sa fiu scutit de plata impozitului pe casa si teren, daca sunt persoana cu handicap gradu accentuat dar nu sunt propietar ci doar domiciliat , propietari find parinti
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:07, 3 Martie 2014

Scutirea la plata impozitului se aplica pentru cladirea de domiciliu si terenul aferent cladirii de domiciliu conform Codului fiscal, art 284, alin (4), (5), (6), (7) :
[ link extern ] ...

(4) Impozitul pe clădiri, impozitul pe teren şi taxa pentru eliberarea unei autorizaţii pentru desfăşurarea unei activităţi economice nu se datorează de către persoanele cu handicap grav sau accentuat şi de persoanele încadrate în gradul I de invaliditate.

(5) În cazul unei clădiri, al unui teren sau al unui mijloc de transport deţinut în comun de o persoană fizică prevăzută la alin. (1), (2), (3) sau (4), scutirea fiscală se aplică integral pentru proprietăţile deţinute în comun de soţi.

(6) Scutirea de la plata impozitului pe clădiri se aplică doar clădirii folosite ca domiciliu de persoanele fizice prevăzute la alin. (1), (2), (3) sau (4).

(7) Scutirea de la plata impozitului pe teren se aplică terenului aferent clădirii utilizate de persoanele fizice prevăzute la alin. (1) lit. b), alin. (2) şi alin. (4).

buna va multumesc ca miati raspuns asa rapid, sa inteleg ca pot fi scutit conform codului fiscal 100% chiar daca casa este propietatea parintilor si eu sunt domiciliat acolo, si asi mai avea o intrebare daca am platit intregral impozitu anu acesta ca nam stiut ca pot sa fiu scutit mai pot sa fac ceva sa recuperez bani sau nu? Va multumesc anticipat
Conform disp L nr 448/2006 art 26,beneficiaza de facilitatea scutirii de la plata obligatii fiscale aferent casa + teren numai persoanele care fac dovada ca sunt detinatoare de decizie/certificat de incadrare in grad de handicapat grav sau accentuat
Facilitatea scutirii de la plata taxe si impozite de catre persoanele detinatoare de decizie/
certificat de incadrare in grad de handicap se acorda,ulterior depunerii la autoritatea fiscala a documentelor justificative

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire impozit pe casa negru daniel negru daniel Buna ziua, sunt persoana cu handicap grad accentuat sau 2 cum era mai demult, asi dori sa stiu se poate sa fiu scutit de impozitu pe casa daca nu sunt ... (vezi toată discuția)
Impozitele si pensionarii un roman un roman pensionarii invaliditate gradul II sant scutiti de plata impozitelor pe casa si teren ? si daca da va rog sa-mi spuneti si mie despre ce act normativ este ... (vezi toată discuția)
Scutirea de impozit pentru cei incadrati in grad de handicap tatian2 tatian2 sunt pensionar ptr.limita de virsta si de curand am fost incadrat in grad de invaliditate accentuat. in acest caz beneficiez de scutire de impozit pe pensie? (vezi toată discuția)