avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Munca in zilele libere national in weekend.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Munca in zilele libere national in weekend.

Buna seara,

In cazul in care trebuie sa muncesc pe data de 30 noiembrie, respectiv 1 decembrie, acestea fiind zile libere nationale, este angajatorul obligat sa plateasca dublu acele zile sau sa acorde zile libere in conformitate ?
Mentionez ca programul nu este unul clasic de luni pana vineri cu libere in weekend, in cazul meu, liberele pot fi si in mijlocul saptamanii.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:06, 8 Noiembrie 2019
Pentru munca desfasurata in zilele de sarbatoare legala, salariatul beneficiaza:
- compensarea cu timp liber corespunzator in urmatoarele 30 de zile. In ziua respectiva in care i se va compensa ziua de munca dintr-o zi de sarbatoare legala, nu i se va acorda salariul.


sau

- in cazul in care, din motive justificate, nu se acorda zile libere, salariatii beneficiaza, pentru munca prestata in zilele de sarbatoare legala, de un spor la salariul de baza ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de baza corespunzator muncii prestate in programul normal de lucru.
Acelasi lucru se aplica si in cazul in care zilele libere sunt marti si miercuri spre exemplu si lucrez in weekend ca sa imi fac norma ?
Ultima modificare: Joi, 7 Noiembrie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Pentru munca desfasurata in zilele de repaus saptamanal , salariatii beneficiaza cumulativ de:
- un repaus saptamanal de 48 de ore consecutive, acordat in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.

- un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.

p.s.
Nu mai citati raspunsurile ... apasati direct butonul "Raspunde "
Ultima modificare: Joi, 7 Noiembrie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Iar in cazul in care eu sunt liber marti si miercuri, iar acele 2 zile vor fi sambata si respectiv duminica, angajatorul este obligat sa asigure acel spor suplimentar la salariu sau ca ofere zile libere aferente acelor 2 zile in urmatoarele 30 de zile ?
Daca lucrati sambata si duminica, atunci veti fi liber in perioada luni-vineri.

Daca sunteti liber, marti si miercuri, atunci inseamna ca ati lucrat sambata si duminica.

Pentru munca in zilele de repaus saptamanal angajatorul este obligat sa acorde un spor chiar daca aveti liber in alte zile ale saptamanii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, in cazul in care un angajat presteaza ore suplimentare ... d.nicolin@house-of-communication d.nicolin@house-of-communication Buna ziua, in cazul in care un angajat presteaza ore suplimentare in wekend 8 ore de munca,, pt aceste 8 ore se va acorda liber in termen de 90 zile ... (vezi toată discuția)
Spor de weekend și zi libera legal Liliana33 Liliana33 Bună ziua! Lucrez în cadrul unei firme private care are activitate 7 zile din 7, astfel ca o săptămână sunt libera în weekend și următoarea lucrez în ... (vezi toată discuția)
Remuneratia in zilele de liber legal care cad in weekend oanazic oanazic Buna ziua, Am o nelamurire in ceea ce priveste remuneratia zilelor de liber legal care cad in weekend. Eu sunt remunerata in functie de intervalul ... (vezi toată discuția)