avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezbatere mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezbatere mostenire

Situatia sta in felul urmator, Bunicii din partea tatalui meu, mama si tatal meu au decedat si tatal meu mai are o sora. Din totdeauna tatal meu si mama mea s-au ingrijit de bunicii mei ei avand o intelegere cu matusa mea cum ca tatal meu se ingrijeste de parinti, ea fiind la distanta mult mai mare urmand ca ea sa cedeze dreptul ei in favoarea tatalui meu. Parintii mei au investit in casa parinteasca chiar si dupa moartea bunicilor mei (ei neavand nici un venit, fiind intretinuti de parintii mei). Acum cand tatal meu a decedat matusa mea nu vrea sa recunoasca acea intelegere si vrea 50% din ce e acolo (ea venea in vizita de Paste si Craciun). Asa ceva este de neconceput. Va rog sa ma sfatuiti ce as putea sa fac in acest sens. Mentionez ca nu exista un act din care sa reiasa acea intelegere,, ea fiind facuta pe "incredere". Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: casiba , utilizator 13:59, 4 Decembrie 2009
Cotele legale, sigur ca sunt de 50%-50%.Mostenirea se accepta atat cu pasiv, cat si cu activ(mai exact cu plusuri , si cu minusuri).Dvs.puteti sa faceti dovada cu inscrisuri si martori , ca ati suportat intretinerea bunicilor(parintii dvs.), banuiesc ca si inmormantarile,ca ati facut inbunatatiri la casa,etc.De dat, cu sigranta veti fi obligat sa dati matusii o sulta, insa ea va fi mai mica.
buna ziua!
din pacate daca matusa nu a dat o declaartie de renuntare la succesiune atunci va veni la succesiunile parintilor dansei.
probabil ca veti ajunge la instanta, iar dvs veti invoca un dr decreanta pt imbunatatirile aduse imobilului.
Conteaza cand au murit bunicii in primul rand.
Daca au murit de peste 6 luni de zile va trebui ca, in primul rand, matusa care venea doar de Paste si de Craciun sa dovedeasca acceptarea succesiunii, pe care daca nu o poate dovedi va fi declarata straina de succesiune.
Daca sunteti in termenul de 6 luni si matusa face o declaratie de acceptare a succesiunii, sau daca fiind peste termen, dovedeste acceptarea succesiunii, conform legii are dreptul la jumatate din averea bunicilor.
este importanata ordinea in care a survenit decesul bunicilor, respectiv al parintilor dvs.
daca bunicii au decedat intai, intrebarea ramane daca tatal dvs. a dezbatut succesiunea dupa acestia sau daca si-a exprimat optiunea succesorala in termenul legal de 6 luni, calculat de la decesul parintilor sai.
in ce an au decedat bunicii ?
cunoasteti daca matusa dvs. si-a exprimat optiunea succesorala ? taxele si impozitele la casa parinteasca a tatalui dvs. cine le platea ? tatal dvs. sau si matusa ?
daca matusa dvs. nu a acceptat succesiunea in termenul legal si nici nu a efectuat vreun act din care sa rezulte acceptarea tacita a succesiunii va fii considerata straina de succesiune .
Prima data a murit bunica mea in 1999 pe urma mama mea in 2003, apoi bunicul meu in 2006 si anul acesta in luna octombrie a decedat tatal meu. Tatal meu nu a dezbatut succesiunea si nici nu s-a facut nicodata vreun demers pentru dezbaterea vreunei succesiuni. Matusa mea nu si-a exprimat optiunea succesorala, toate taxele si facturile le platea tatal meu.

Pot face dovada cu martori ca parintii mei s-au ingrijit de bunici mei, suportatn inclusiv taxele de inmormantare,.

Alte discuții în legătură

Sunt infiat si dezmostenit? eva-1978 eva-1978 buna ziua o problema am si eu o problema . sunt infiat la o matusa de a mea ( sora tatalui meu) de la 4 ani. dupa cativa ani matusa mea s-a casatorit s-au ... (vezi toată discuția)
Neprezentare la mostenire anamarian anamarian de la bunicul meu au ramas 8 copii nici ei nici copii lor na u stat in casa de 40 de ani, abia acum au facut succesiune cand a murit mama ,n au platit nimic ... (vezi toată discuția)
Succesiune la notar sau proces la judecatorie? stallone84 stallone84 Bună ziua. Problema mea constă în felul următor: tatăl meu are o soră şi ambii părinţi decedaţi. Tatăl meu a decis că nu are nevoie de vreo parte ... (vezi toată discuția)