avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi

Când cotele de TVA se schimbă peste noapte... cum supraviețuim fără să greșim? Sesiune aplicată alături de Delia CataramăVezi agenda și participă →

Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Asociație Non-profit.
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Asociație Non-profit.

Bună ziua ,
Mi-a spus cineva că într-o Asociație Non-profit as avea nevoie de cenzor , adunare generală.
Am si eu cateva intrebari :
1. Exista nevoie de o adunare generală.
2. Exista nevoie de a avea cenzor ?
3. Exista vreo ploblema daca preiau de pe net ( adeziune pentru membrii și să șterg anumite puncte sau sa adaug ceea ce doresc )
4. Statutul pot sa adaug la ce perioada, anumite subiecte in el ?
Vă mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 22:31, 2 Decembrie 2019
~ Conținut șters la cerere ~
Vă mulțumesc, eu am un avocat care se ocupă de înființarea Asociației mele , dar am văzut si mai multe chestii pe net despre care dansul nu mi-a spus si de aceea am pus întrebările cu statutul e.t.c

CABINET AVOCAT ALFRED TAPLIUC a scris:

Exista un cadru legal respectiv OUG 26/2000 privind asociatiile sau fundatiile, care reglementeaza modalitatea in care se poate infiinta o asociatie si ce trebuie sa contina actul de infiintare respectiv statut.
Recomandat ar fi sa consultati un avocat intrucat actele de infiintare necesita o anumita forma iar in functie de patrimoniu constituit necesita a fi intocmit fie in forma autentica la notar fie atestat de avocat.

Ultima modificare: Vineri, 15 Noiembrie 2019
Adryan.D, utilizator
Doua intrebari daca se mai poate.
1. O Asociatie Non-Profit , poate avea doua sau mai multe sedii in orase diferite ?
2. Exista posibilitatea sau lege , ca o Asociatie sa ceara la Primarie ( Consiliu Local ) un spatiu ca si donatie ?
~ Conținut șters la cerere ~
Dar acest lucru banuiesc ca se poate face si pe parcursul timpului , dau un exemplu :
Sediu "" mama "" sa fie in Braila si peste 4-5 lunii sa deschid si-n alt oras.

Alte discuții în legătură

Asociatie fara scop lucrativ oti oti Are cineva un model de statut de Asociatie sportiva ? Din O 26/2000 inteleg daca doar membrii asociati pot hotara in AGA si nu toti membrii asociatiei ... (vezi toată discuția)
Ong- sediu secundar la infiintare, cenzor elena-10 elena-10 Un ONG se infiinteaza cu sediu social in alta locatie decat cea in care se vor desfasura activitatile propriu-zise. Intrebari. Se mentioneaza sediul ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca pt conducere noua? Gigeltavalitu Gigeltavalitu Buna ziua, Situatia este urmatoarea: In iunie , in AG(reconvocata, din lipsa de cvorum, la reconvocare s-au prezentat 10 proprietari din 44) , s-a ales ... (vezi toată discuția)