avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cum recuperez banii?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cum recuperez banii?

Bună ziua! Văd că nu e prima oară când se discută acest subiect aici..
Deci, în urmă cu 2 zile, un băiat m a oprit pe mine și încă o prietena la Unirii în mall, făcându-ne tot felul de complimente pentru a ne convinge că suntem făcute pentru modelling, că e șansa noastră, s.a.m.d.
Ulterior, după insistențele tipului am coborât cu el, la subsolul centrului comercial, unde ne a așteptat o domnișoară, și aici la fel ca și colegul ei, a început cu tot felul de promisiuni, cum vom câștiga noi bani din asta, cum vom participa la evenimente, ședințe foto, că e șansa noastră.. Ne-au "aburit" intr-un final, am semnat convenția și am achitat suma de 99 de lei.
Era bine dacă s-ar fi terminat aici..:)) daaar, imediat a apărut o altă doamnă care s a prezentat ca fiind directoarea acelei agenții, felicitandu-ne pe mine si pe prietena mea precum că am fost selecționate.. am mers la dânsa în birou, acolo iar aceleași cuvinte frumoase, șansa 1 la un milion s.a.m.d, a profitat atât de mult de naivitatea noastră încât ne a facut să semnam un contract și sa achitam 1400 de lei, suma pe care nu o aveam la noi, asa ca ne a spus sa dam cat avem la noi..achitându-i o sumă de 500 de lei..
A doua zi, dupa ce am aflat ca de fapt e o mare teapa, m am dus frumos sa reziliem contractul, iar dna director mi a spus ca nu se poate, deoarece nu am achitat toata suma( suma scrisa pe contract era pt un album foto profesional) iar eu nu am prestat absolut nimic, practic nu începuse executarea contractului.. Intrebarea e: pot încheia contractul fara sa achit suma care a mai rămas si sa imi vad si ceilalti bani inapoi?
Specific că am dat de mai multe fete care au achitat si toata suma, si nu le au sunat, nu le au dat nici album, nimic
Exista posibilitatea sa le facem ceva pentru a ne recupera banii, daca suntem mai multe persoane?( din punct de vedere legal:)) )
Cel mai recent răspuns: Fleurette , utilizator 17:47, 22 August 2022
~ Conținut șters la cerere ~
Bună ziua! Multumesc frumos pentru răspuns.. Contractul îl am, am și chitanță (neplătitor de tva) .
Obiectul contractului; un pachet de baza constând in participări la ședințe foto având ca scop final realizarea unui "album profesional"
Nu ar fi neapărat suma de bani, pentru că faptul e deja consumat, și am speranțe mici ca imi voi recupera banii, doar ca nu vreau totuși să rămână așa..si nici sa mai pateasca si alții ca mine.. o sa va urmez sfatul.


b]CABINET AVOCAT ALEX a scris:

Inteleg ca anumite persoane sub promisiunea unor castiguri consistente v-au determinat sa semnati niste înscrisuri " contracte" ocazie cu care tot dumneavoastra ati platit niste sume de bani.
Daca detineti aceste înscrisuri posibil nici sa nu fi citit continutul acestora, puteti sa ne spuneti care este obiectul.
Cu siguranta daca nu detineti aceste înscrisuri sa fi fost inselate iar pentru recuperarea prejudiciului nu va trebui decat sa va adresati organelor de politie pentru a sesiza cele intamplate, sa descrieti persoanle carora le-ati inmanat sumele de bani si sa indicati locatia unde ati fost conduse si ati semnat acele contracte. Cu cat exista mai multi pagubiti cu atat este mai bine pentru ca politia sa ia masuri.

~ Conținut șters la cerere ~
Bună, ce ai rezolvat in legatură cu această problemă?
Buna ziua,
Au incercat si cu mine "smecheria' asta dar am aflat din timp de la cineva cum stau treburile si nu am semnat nimic.
Am lasat tipa sa spuna tot speech-ul si la sfarsit, cand a ajuns la banii, am rugat-o sa opreasca taxa din primui banii castigati si sa semnam atunci si contractul.
Nu a mai spus nimic, m-a rugat sa las un numar de telefon ca ma suna ei...
De vreo 3 ani nu m-a sunat nimeni
Mergeti cu acel contract la un avocat/jurist si vedeti ce se poate contesta, mi-e nu au vrut sa mi lase un exemplar, model, daca nu l-am semnat pe loc.

Alte discuții în legătură

In legatura cu un contract dubios mihasava35 mihasava35 Buna seara,in urma cu o luna,am fost agatata pe strada de un agent,al unei agentii foto...Una peste alta,mi-au facut capul calendar,cum ca,aceasta firma se ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea de a plati contravaloarea unui contract la ale carei servicii am renuntat ade_le_81 ade_le_81 Buna ziua,va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea problema:m-am lasat convinsa sa semnez un contract valabil 1 an,cu o firma de modelling din ... (vezi toată discuția)
Bună seara! acum aproximativ o lună, mă aflam împreună cu ... ZulluAly ZulluAly Bună seara! Acum aproximativ o lună, mă aflam împreună cu fratele în vârstă de 12 ani, în pasajul de la Obor unde am fost abordată de către o ... (vezi toată discuția)