avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Are dreptul fostul sot sa inregistreze copilul (8 ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Are dreptul fostul sot sa inregistreze copilul (8 ani), fara consimtamant, in timpul programului de legaturi?

Buna ziua,

In urma unui prim termen de Apel la o contestatie la executare a minorului (pornita din partea fostului sot), am descoperit ce probe a depus tatal copilului la dosar (in tot timpul in care nu s-a implicat). A pus un CD cu multe inregistrari, in felul urmator: sotia acestuia chestioneaza copilul despre mine si despre bunici, mai ceva ca la securitate. Nu am ascultat inca tot, fiindca mi se pare grotesc. Apoi, tatal cand venea la fetita mea, m-a inregistrat de nenumarate ori fara sa ma instiinteze. Ca acum sa foloseasca probele in Instanta. Nu mai zic de mail-uri, mesaje, etc. Efectiv asta face in continuu de cativa ani. Insa, stau si ma intreb: are dreptul sa inregistreze copilul, fara ca acesta sa stie? Ca se pare ca aici nu doar el o alieneaza pe fetita, ci si sotia lui si probabil si parintii lui...
Apelul si contestatia la executare au vizat partea procedurala, si nu alte motive. Sper sa nu fie admise astfel de probe de catre completul competent...
Ultima modificare: Vineri, 22 Noiembrie 2019
Emma_amb, utilizator
Da, nu constituie o solutie buna ,,taierea" de la programul de vizita.
Trebuie folosita calea luarii taurului de coarne si a rasturnarii lui la pamant.
Este insa destul de complicat de folosit fara stiinta si fara tehnica necesara aceasta metoda strategica tactica.

Aceste aspecte se analizeaza de fel de avocatii de caz in cadrul unor discutii la consiliere juridica platita separat ( de felul consilierii psihologice cum se face la psiholog) pentru ca doar in acest mod se pot cauta solutii corecte si viabile pe situatia de fapt si nu pe franturi de intelesuri neanalizate la modul profund sub toate aspectele posibile, respectiv juridic, moral, social, etc.
Cazurile trebuie analizate atent dar acest lucru ia mult timp si marea majoritate a avocatilor nu au timp sa se ocupe si de asa ceva intrucat desi au legatura cu procesul nu au fost calculate de avocat.
Din acest motiv avocatii nu mai raspund la telefon la un moment dat daca nu se inteleg clar cu clientul pe consiliere juridica separata pe ora pe problemele pe care orice avocat experimentat le poate prevedea inca dinainte de a aparea.O astfel de consultanta este si foarte obositoare pentru avocat pentru ca are si rol de terapie psihologica combinata cu stiinta juridica ceea ce este mult mai complicat fiind vorba de doua lucruri care se fac in acelasi timp de aceeasi persoana calificata.
Ultima modificare: Duminică, 24 Noiembrie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot face sa fie respectata decizia judecatoreasca... Cluj2 Cluj2 Ce pot face dacă ,după divorț,soția nu lasă copilul minor sa vorbească la telefon cu mine,numai în prezenta ei,deși avem hotărâre definitiva în ceea ... (vezi toată discuția)
Copil minor alienat parental sever de mama, impotriva tatalui valino valino Buna ziua! Sunt tatal unei fetite minore si urmaresc cu mare atentie aceasta comunitate, in special cea din domeniul Dreptul familiei sau probleme juridice de ... (vezi toată discuția)
cerere de raport expertiza psihologica judiciara respinsa againstPAS againstPAS Parintele nerezident a solicitat in dosarul de divort dispunerea unei expertize psihologice judiciare a parintilor impreuna cu minorul, dar care a fost ... (vezi toată discuția)