avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil minor alienat parental sever de mama, impotriva ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil minor alienat parental sever de mama, impotriva tatalui

Buna ziua!
Sunt tatal unei fetite minore si urmaresc cu mare atentie aceasta comunitate, in special cea din domeniul Dreptul familiei sau probleme juridice de familie. Rog persoanele pregatite juridic, psihologic, specialisti in dreptul familiei, alti specialisti, cat si persoane care au trecut prin cazul ce-l voi descrie, sa vina in ajutorul copilului meu, de a nu mai fi abuzat psihologic-emotional (alienare parentala), de propria mama, impotriva tatalui. Speta, (in mare), porneste de la o Hotarare definitiva, din 2014, ce avea ca finalitate, program legaturi personale, cu minora, la domiciliul meu (tatal), fara prezenta mamei. Aceasta Hot. nu a putut fi pusa in aplicare, deoarece, la scurt timp, mama a mai deschis, inca trei actiuni, printre care si solicitarea emiterii unui Ordin de protectie(ce in final nu i s-a aprobat, fiind neantemeiat), prin care urmarea indepartarea definitiva a mea(tatal), din viata copilului. La instanta de fond, mi s-a acordat un program acceptabil, pt. minora si pt. mine, ca, ulterior, la instanta de apel, sa mi se respinga, programul, pe motiv, ca minora nu doreste, legaturi cu tatal(!!!), Dupa un timp, eu am redeschis, o noua actiune, bazata pe instrainarea minorei, de catre mama, impotriva tatalui. La solicitarea instantei de fond, un expert psihologic judiciar(ales aleatoriu), minorei si parintilor, ne-a facut o expertiza psihologica judiciara, prin care sa constate daca minora este alienata parental, de catre mama, impotriva tatalui. Pe baza unei analize aprofundate, a celor doi parinti, cat si a minorei, a rezultat un amplu Raport de expertiza psihologica judiciara, ce a fost justificat psihologic, expertul judiciar, stabilind ca minora este alienata parental, in ultima faza, cea severa, de catre mama, impotriva tatalui. Pe baza materialului probator si a Raportului de expertiza psihologica judiciara, instanta de fond, din nou, mi-a acordat un nou program de legaturi personale, cu minora, la domiciliul meu, fara prezenta mamei. Imediat, mama a facut, apel, la instanta de judecata, care din nou, i-a admis apelul. In prezent, hotararea a ramas definitiva, iar eu neputand sa ma bucur de prezenta copilului meu, la domiciliul meu, fara prezenta mamei, mama folosindu-se de propriul copil, ca o arma de razbunare(nemotivata), impotriva mea si creind grave carente psihologice-emotionale, impotriva propriului copil. In acest caz, prezentat, sumar, va rog, recomandati-mi ce pot face, in continuare, copilul este alienat parental, ultima faza, cea severa, este supus procesului de brainwashing(spalare a creierului), este programat sa fie indepartat de tata, de catre propria mama. Va multumesc de recomandarile si sfaturile oferite.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa aveti foarte multa rabdare ca sa rezolvati problemele.
Buna ziua! Revin la cazul, prezentat, de mine, in sinteza, spunandu-va ca zilele acestea mi-a sosit Hotararea definitiva, a Tribunalului. Constat ca nu au fost luate in considerare, in totalitate, observatiile si recomandarile, majore, ale expertului psiholog judiciar, respectiv, legatura dintre subsemnatul (tata) si minora (fica), stabilite in Raportul de expertiza, sa se desfasoare fara prezenta mamei si in afara domiciliului acesteia. In Hotarare Nu este contestata existenta simptomelor specifice alienarii parentale si Nu sunt prezentate masuri concrete de stopare, imediata, a alienarii parentale severe, de care sufera fica mea, din partea mamei, impotriva tatalui. Au fost stabilite numai recomandari, de colaborare si abordare cu obiectivitate, a problemelor, pt. ambii parinti.. Precizez ca pe perioada proceselor, de cativa ani, pe aceasta speta, am fost consiliati psihologic, de mai multe ori, minora, mama minorei si eu (tatal), inclusiv, de DGASPC (Protectia Copilului) si monitorizat, programul de legaturi personale, de Autoritatea Tutelara din cadrul Primariei. In urma consilierii si a Rapoartelor rezultate, specialistii psihologi, au constatat aceeasi situatie, respectiv, ideatia minorei este influentata de mama. Prin actuala Hotarare, s-a stabilit, acordarea unui program de legaturi, ce a mai fost stabilit, cu trei ani in urma. Constat ca demersurile mele, insistente, de cativa ani, atat la adresa mamei minorei, a bunicii materne, cat si la autoritati, au fost in zadar. Precizez ca, copilul meu, este in mare primejdie, ii este pusa in pericol, insasi viata.
Autoritatile nu reactioneaza, in niciun fel, in favoarea si in interesul superior al minorei si al ambilor parinti.
Cu respect si cu rugaminte, ma adresez, dvs, specialisi in drept, psihologie, medicina, autoritati in domeniu, oameni de buna credinta, cazuri asemanatoare, nu stiu ce sa mai fac, propriul meu copil este in pericol.
Fac aceasta afirmatie, bazandu-ma pe materialele de referinta existente/studiate si consecintele ce decurg din existenta acestui sindrom de alienare parentala severa, de care sufera fiica mea.
Cu speranta si increderea ca veti citi si analiza, scurta mea prezentare, va multumesc, anticipat de ajutorul acordat, in primul rand fiicei mele, pentru recomandari si sfaturi concrete.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
poate nu am citit eu atent, dar ce program aveti? Exista actiuni ce pot fi intreprinse, dar solutii cu o finalitate pozitiva pentru dvs si copil e mai greu. Pana cand autoritatile din Romania nu inteleg ca trebuie sa sanctioneze inca de la inceput orice fel de comportament deviant al oricarui parinte, astfel de cazuri de vor inmulti. Ce varsta are copila?
alienarea parentala de care vorbiti dumneavoastra este o inventie a secolului in care traim acum, pot sa va spun in calitate de psiholog ca nu este recunoscuta nicaieri in lume alienarea parentala, sau spalarea pe creier a copilului. Pe vremuri venea garda financiara in control la firme in cautarea de bani spalati, evident ca niciodata nu era gasita masina de spalat bani. Asa este si acum, nu exista o masina de spalat creierul, in cazul dumneavoastra este vorba la fel ca in toate cazurile asemanatoare de o reactie a copilului in urma divortului. De cele mai multe ori divortul asa cum duce la instrainarea dintre soti, poate duce la instrainarea dintre copil si parinte. Daca va uitati si in dictionar veti constata ca alienarea parentala= instrainare fata de parinte. Nu mai atribuiti alienarii parentale tot felul de interpretari neostiintifice, nefondate. Niciodata in psihologie sau in psihiatrie nu s-au facut astfel de cercetari, iar aceste doua domenii daca trag concluzii asa dupa ureche inseamna ca falsifica niste informatii. Pot insa sa va confirm ca in psihologie orice stimul are si o reactie, si daca veti continua in acest mod sa acuzati mama veti avea mereu de infruntat refuzul copilului. Sfatul meu este sa va schimbati atitudinea vizavi de mama si poate veti avea un copil care sa va doreasca in viata lui.
sindromul de alienare parentala severa nu exista, sindromul este intotdeauna asociat unei boli, iar alienarea parentala nu este considerata o boala, inteleg ca au trecut ceva ani de cand incercati sa relationati cu fiica dumneavoastra, dar daca nu va schimbati mentalitatea nu o sa reusiti niciodata, dar din experientele altor parinti sa nu uitati un lucru, daca acum e posibil sa va vedeti copilul la diverse intalniri, consilieri, in instanta poate, dupa varsta de 18 ani o sa-l vedeti doar daca copilul va fi de acord si cunosc numeroase cazuti in care parintii nu si-au vazut copiii de 10 sau 20 de ani, pentru ca dupa majorat copiii nu au mai vrut nici macar sa auda de parintele de care s-au instrainat. De exemplu in cazul copiilor mei , dupa divort nu a mai fost posibil un program de vizita pentru ca copiii au considerat divortul tatalui drept finalul relatiei si cu ei, asa au simtit ei in acel moment, iar acum ca tatal lor s-a recasatorit si are si un alt copil i-a inversunat pe copiii mei si mai mult si nu vor sa-l cunoasca nici pe fratele lor vitreg de aproape un an si pe care nu l-au vazut niciodata. Iar acest lucru il face pe fostul meu sot si mai nervos.

Alte discuții în legătură

Ce se întâmplă când unul din minori nu vrea sa se întoarcă la mamă? Liliana_80 Liliana_80 Bună ziua. Dupa 3 ani de la divorț și de la părăsirea domiciliului conjugal cu cei 2 copii minori, mama încearcă prin instanta reducerea programului de ... (vezi toată discuția)
Denigrarea celuilalt parinte, in fata copiilor annaluk annaluk Buna ziua, Sunt divortata de 1 an de sotul meu. Avem 2 copii, o fată de 13 ani si un baiat de 6 ani. Copiii au domiciliul la mine, dar custodia e ... (vezi toată discuția)
Minori TarauPaulAndrei TarauPaulAndrei Buna seara,cum se poate dovedi ,,sindromul alienarii parintesti''? (vezi toată discuția)