Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Conditii contract furnizare apa abuzive

In contractul pe care l-am semnat cu cei de la Apa Canal Ilfov se stipuleaza ca trebuie sa imi pun apometru (stau la casa, deci doar apa rece). Numai ca se mai scrie ca doar ei au voie sa monteze bucla de masurare si doar cu produsele lor. Si cer niste sume exagerate. Am cum sa ii combat si sa ii fac sa ma lase sa instalez in regie propie si ei doar sa receptioneze lucrarea?

Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 25 Noiembrie 2019
DaVicious, utilizator
Cel mai recent răspuns: DaVicious , utilizator 01:02, 27 Noiembrie 2019
Sesizati autoritatea competenta in domeniu daca considerati ca este vorba de ceva abuziv.
Este posibil ca sa ii ajute si legea.
reteaua de distributie utilitati (gaze, curent, apa,...) este in sarcina distribuitorului. ea se intinde pana la robinetul de izolare/ cofretul clientului.
de regula, contoarele clientilor sunt montate in amonte de aceste izolari (va rog sa ma contraziceti, dupa caz), facand parte din retea.
nu puteti sa vi le faceti in regie proprie, fiindca nu aveti competenta. cat despre preturi, fara sa comentez marimea lor, pot sa spun ca ele includ, pe langa executie: proiectarea, intretinerea, garantiile echipamentelor, instruirea personalului, inregistrarile si pastrarea lor conform cerintelor legale.
nici pe viitor nu veti putea interveni in caz de probleme, chiar daca cei cativa metri se afla la dvs in curte. de altfel, cred ca e scris si in draftul de contract
NU era vorba sa fac eu personal aceste lucrari, dar cu o alta firma autorizata de instalare bucle de masurare care imi reduce costul cu 30-50%. Cu garantii, aceleasi echipamente, dar cu adaos comercial mai adecvat.
Puteti sa le adresati chiar lor solicitarea dvs. in scris si sa va raspunda in scris.
Asa veti afla punctul lor de vedere si veti putea actiona in consecinta.
Cu scuze, am inteles foarte bine. Distribuitorul (care e un fel de arendas pe mosie) are o lista de firme de servicii autorizate de el, daca externalizeaza. Sau are un departament de intretinere si atunci lucreaza doar el.
Firma pe care ati gasit-o poate fi autorizata pentru altceva sau de catre alt distribuitor. Incerc sa va explic faptul ca faceti parte din categoria clientilor captivi pe care reglementarile ii protejeaza, dar doar la nivelul consumului direct. Serviciile insa...
Asa cum opineaza dl avocat, e bine sa incercati si calea scrisa. informati-va insa in prealabil

Alte discuții în legătură

Sigilare lucrare instalare apometre cornelusha cornelusha Buna ziua ,din nou! Anul trecut am cautat o firma care sa instaleze pt.vecinii mei 40 apometre de apa rece si calda.Dupa 5 luni, cand am facut o verificare la ... (vezi toată discuția)
Au nevoie de autorizatie sau nu?! Carco Carco #-o O firma de internet prin cablu de retea a bagat netu si la noi pe scara! Problema ii k ei au instalat SWICHul(priza distribuitoare,) in pod fara ... (vezi toată discuția)
Taxa pentru firmele de cablu/tv BX BX In ultimii ani s-au tot inmultit firmele furnizoare de servicii internet, TV, telefonie. Problema este ca toti dau gauri in interiorul scarilor, isi trag ... (vezi toată discuția)