avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Transcriere certificat casatorie ( nume schimbat)
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Transcriere certificat casatorie ( nume schimbat)

Buna ziua. Fiica mea s a casatorit in Norvegia si vrea sa transcrie certificatul de casatorie ca sa poate sa obtina acte romanesti etc. A dorit sa si pastreze numele de fata romanesc si pentru asta, in Norvegia, pe certificat ii scrie nume initial cel - Ene, prenume si nume intermediare - Nicoleta Ene, si la nume de familie este numele norvegian al
sotului Olsen, in acel act apare ca are prenume Nicoleta Ene si nume de familie Olsen. Asa e in Norvegia procedura daca vrei sa ti pastrezi numele de fata. Au institutia middle name ului, ceea ce la noi nu exista. Fata mea a adunat toate documentele pt ambasada din Oslo si a depus solicitarea.la ambasada i s a spus ca daca face transcrierea certificatului norvegian in cel romanesc nu va avea numele Ene ci va chema doar Nicoleta Olsen. De aceea, si a schimbat numele in Norvegia, din nou, dupa casatorie, in Olsen-Ene. Dar pr asta exista un alt document pe langa certificatul norvegian de casatorie. Cand s a dus din nou l Ambasada cu actele noi, i s a spus ca ei nu pot transcrie decat numele de pe certificat, deci tot Nicoleta Olsen simplu, ca nu exista situatia cu act aditional la certificat de casatorie si sa se adreseze in romania la starea civila. Lucru pe care l am facut eu in numele ei si de aici totul este o ceata si o suma de contradictii. Va rog, daca se poate, sa ne spuneti cum se procedeaza. Ea vrea pur si simplu sa obtina certificatul de casatorie romanesc cu numele corect si complet Nicoleta Olsen-Ene, atat. Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Corina89 , utilizator 16:58, 3 Decembrie 2019
1. Ar putea sa va faca procura si sa inregistrati dvs casatoria aici direct la casa de casatorii, asta dupa ce sunati/mergeti si intrebati personal ca fiti sigura. Plus sa stiti exact ce acte va trebuiesc, etc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de casatorie american stefaniajohnston stefaniajohnston Buna ziua ,,va rog daca poate cineva sa imi zica sigur ce certificat de casatorie american imi trebuie pentru recunoasterea casatoriei in rominia ,,stiu ca ... (vezi toată discuția)
Viza pentru romania romrom romrom Buna seara ,sunt casatorit ,in norvegia din 3 iulie 2011, sotia este din filipine si detine viza in norvegia pana in 2016 ,,am probleme cu inscrierea ... (vezi toată discuția)
Casatorie intre un cetatean italian si unul din filipine mauroghiglia mauroghiglia Buna ziua. Astazi am fost la \"Casa de Casatorii\" sectorului 6 Bucuresti si mi s-a spus ceva neclar. Angajata de la primarie inainte a spus ca \"acest lucru ... (vezi toată discuția)