avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... viza pentru romania
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

viza pentru romania

Buna seara ,sunt casatorit ,in norvegia din 3 iulie 2011, sotia este din filipine si detine viza in norvegia pana in 2016 ,,am probleme cu inscrierea casatoriei la ambasada romana din oslo deoarece ,numele mamei din pasaport unde este scris atat numele meu luat dupa casatorie cat si numele tatalui ei. ex.. ionescu maria popescu . (mentionez ca sotia a schimbat doar numele mamei ei dupa casatorie ) ex din patrascu maria popescu a devenit ionescu (numele meu) ambasada romaniei la oslo nu poate inregistra acest nume deoarece din traducerea documentului de casatorie numele de popescu ( numele tatalui) este trecut ca nume de mijloc cu denumirea de alte nume. cunosc de noua lege despre detinerea a doua nume in documente din 1 -10 .-2011. care se da dreptul la acesta. este foarte greu sa explic cate drumuri am facut la ambasada si nu pot accepta documentul pentru lucrul acesta. am fost indrumat sa merg in romania sa rezolv problema (cum fara persoana in cauza) sau sa schimb numele sotiei din certificatul de casatorie . #-o. oficiile din norvegia nu fac aceasta schimbare deoarece aici se accepta aceste nume si ca sa scurtez.. doresc sa stiu sub ce forma pot venii cu sotia in romania si cu copilul nascut in norvegia care nu detine cetatenie din cauza inscrierii certificatului de casatorie care mi se cere pentru inscrierea copilului ca cetatean roman?. doresc sa angajez ,eventual, avocat care sa-mi poata face inscrierea casatoriei si copilului in romania ca sa pot calatorii in romania sa pot face pasapot copilului. mentionez ca detin toate documentele apostilate in norvegia , autentificate in cazul sotiei ( statul filipinez nu are legatura cu conventia de la haga di 1961 in ce priveste apostilele) doar autentificare la ambasada filipine in norvegia .documentele de casatorie si de nastere sunt traduse in romana , sotia detine toate documentele in engleza. pentru mai multe detalii raspund la email. cred ca am cea mai complicata situatie din cauza neinformarii si incompetentei unor persoane puse ne la locul lor. pot efectua procura in norvegiana semnata si apostilata aici,tradusa in romana pentru a imputernicii un avocat o persoana fizica sa -mi rezolve aceasta problema de inscriere. cu respect multumesc pentru orice raspuns. :stunned:
Cel mai recent răspuns: Justitiarul71 , utilizator 17:28, 8 Februarie 2012
Sa intelegem ca in certificat este inscris si numele de fata al mamei dvs? Si cand -traducatorul -va traduce certificatul nu poate sa traduca rubricile exact cum sunt mentionate, adica numele Popescu, nascuta Ionescu? Nu inteleg explicatia dvs.regret, adica dvs. v-ati casatorit si dupa casatorie ati schimbat numele mamelor? Nu pricep nimic. Degeaba veniti in Romania pentru ca aici se copiaza in registre certificatul din Norvegia, iar datele din certificat trebuie sa bata cu cele din actele dvs. de identitate, pasaportul sotiei, certif de nastere. Daca exista neconcordante sunteti indreptat din nou in Norvegia unde sa va rectificati actele, dupa care sa reveniti in Romania. Nu va indic sa plecati la drum cu minorul pentru ca mai intai trebuie sa transcrieti certif.de casatorie si apoi pe cel de nastere al copilului, sau ma rog, sa le transcrieti de-o data pe ambele cu conditia sa fie compatibile cu actele romanesti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte căsătorie Claus1988 Claus1988 Buna ziua , locuiesc in Danemarca cu domiciliu rămas pe buletin in România , in Danemarca m-am căsătorit cu o cetățeana de origine ucraineana care in ... (vezi toată discuția)
Procura sau pasaport pentru venirea in tara cu minor nascut in italia Mariusoo Mariusoo eu sunt in Italia...sotia a nascut aici si am decis sa inchid activitatea de aici si sa revenim in tara...asi pleca cat mai repede....copilul are o luna ... (vezi toată discuția)
Certificat nastere copil nascut in spania cory_r cory_r cum se obtine un certificat de nastere la un copil in varsta de 2 ani nascut in spania dar neinregistrat la timp de parinti, mentionez ca unul din parinti are ... (vezi toată discuția)