buna ziua,
povestea este in felul urmator.4 frati,unul mai traieste.cel care traieste poate deschide succesiunea pe bunurile unuia din frati(casa+terenuri)?
Aceasta nu a avut copii,nu a fost casatorita si sora cea mica(80 ani) e singura care traieste.intrebarea mea este:la succesiune v-a participa doar ea sau si copii celorlati frati care au murit?care este ordinea succesorala?din 4 frati,2 nu au avut copii,ceilalti 2 decedati au avut respectiv 4 si 1 copil.de asemenea mai traieste sotia unuia din frati.acestea au dreptul la mostenire sau doar sora care inca mai e in viata?actele sunt pe numele surorii decedate,nu al parintilor lor.
Multumesc,
Buna ziua,
La succesiunea fratilor dedati fara urmasi (copii) au dreptul fratii (direct sau prin reprezentare adica in locul fratilor decedati pot veni copii lor dar vor imparti doar cota ce s-ar fi cuvenit parintelui pe care-l reprezinta) si sotiile celor decedati.
Cotele sunt stabilite de art. 977 C.Civ.
Consultati un avocat care va poate stabili in concret cotele ce revin fiecaruia functie de clasele de mostenitori.
Mostenirea legala
tavi180
Buna ziua! Am o nelamurire legata de drepturile de mostenire! Situatia este urmatoarea; este vorba despre mostenirea de pe urma bunicilor mei din partea mamei; ... (vezi toată discuția)