avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 297 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenirea legala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenirea legala

Buna ziua! Am o nelamurire legata de drepturile de mostenire! Situatia este urmatoarea; este vorba despre mostenirea de pe urma bunicilor mei din partea mamei; acestia au avut doua fiice, pe mama, in viata, si pe sora ei, decedata intre timp. sora mamei a avut un fiu, de asemenea decedat, inaintea ei, care la randul lui nu are urmasi. Sotul surorii decedate (cumnatul mamei) traieste. succesiunea nu a fost dezbatuta inca! Intrebarea este daca cumnatul mamei are vreun drept de mostenire?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 22:02, 5 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Daca sora mamei a decedat inaintea bunicilor atunci cumnatul nu are drepturi.
Daca matusa a decedat dupa bunici atunci partea ei (1/2) se imparte intre unchi si mama dumneavoastra in cota de 1/2 si 1/2 conform art 977 C.Civ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine are dreptul de mostenire Marlena Ilie Marlena Ilie Buna ziua, După bunicul decedat, conform certificatului de moștenire au rămas moștenitoare 2 fiice, celelalte 3 făcând renunțare( au fost in total 5 ... (vezi toată discuția)
Succesiune-bunica LUMITM LUMITM Am o intrebare in legatura cu o succesiune,sper sa ma poata lamuri cineva. In septembrie anul trecut a decedat bunica mea.Bunicul a decedat cu multi ani in ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea succesiunii - fara copii ai decedatilor Elena27R Elena27R Buna ziua, Suntem in situatia de a cumpara o casa si terenul aferent care a ramas in urma decesului unor rude, matusa si unchi decedati amandoi acum 1 an. ... (vezi toată discuția)