avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Diurnă mediu privat!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Diurnă mediu privat!

Buna seara, as dori si eu daca ma poate ajuta cineva in legatura cu diurna in mediul privat, angajatorul este obligat să ofere diurnă unui angajat care parcurge peste 100 km in afara localității unde are firma sediul?? Va multumesc mult!!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:08, 12 Decembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 44 alin. (2) din Codul muncii prevede că "salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport și cazare, precum și la o indemnizație de delegare, în condițiile prevăzute de lege sau de contractul colectiv de muncă aplicabil. În domeniul privat, însă, cuantumul diurnei se stabilește prin negociere".

Prin urmare, iÎn sectorul privat, cuantumul diurnei se stabilește prin negociere.

Conform reglementarilor fiscale aplicabile in prezent, diurna acordata salariatilor in tara pentru desfasurarea activitatii in interes de serviciu, in limita a 2,5 ori nivelul legal, este scutita de la plata impozitului pe venit si a contributiilor sociale.

In urma modificarii aduse de Hotararea nr. 714/2018, limita maxima netaxabila a crescut, astfel, de la 42,5 lei la 50 lei pe zi, in cazul angajatorilor din domeniul privat.
[ link extern ] /
Daca deplasarea dureaza mai mult de 12 ore si sunteti trimis in interes de serviciu, da, trebuie sa primiti diurna 50 lei/zi, nu mai primiti bonuri de masa pentru zilele respective.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fiți mai explicit ,ce meserie aveți ?dacă sunteți șofer sau agent vânzări vorbim de altceva.

IulyNasta a scris:

Buna seara, as dori si eu daca ma poate ajuta cineva in legatura cu diurna in mediul privat, angajatorul este obligat să ofere diurnă unui angajat care parcurge peste 100 km in afara localității unde are firma sediul?? Va multumesc mult!!!

Ultima modificare: Joi, 12 Decembrie 2019
Cristinel Horeanu, Consilier juridic
elenazan a scris:

.....da, trebuie sa primiti diurna 50 lei/zi, ...



Care text de lege prevede asa ceva pentru sectorul privat ?
Da, sunt sofer dar eu parcurg in medie între 4-500 km/ zi iar angajatorul susține că nu il obliga legea...

Alte discuții în legătură

Valoarea diurnei deplasare interna ataela1 ataela1 Buna ziua,care este valoarea diurnei in cazul deplasarii interne a unui salariat al unei Intreprinderi Individuale? (vezi toată discuția)
Cuantum diurna oanaportar oanaportar Hristos a înviat ! Un salariat a mers într-o delegaţie în altă localitate, în interes de serviciu. Delegaţia a fost pentru orele 8 - ... (vezi toată discuția)
Pot acorda diurna? vdeny vdeny Buna ziua, O firma prestatoare de servicii in domeniul constructiilor, cu sediul in Pitesti, poate acorda diurna salariatilor care se deplaseaza intr-o ... (vezi toată discuția)