Buna dimineata,
Am urmatoarea nelamurire: daca de exemplu vineri 17.01.2020 nu s-a prezentat la munca 1 salariat si nici astazi, maine va veni la munca, nemotivandu-si cele doua zile de absente sau pe motiv ca nu a vrut sa vina (au inceput sa se practice destul de des aceste scuze), pot sa suspend contractul maine pentru cele doua zile de absente fara a intocmi acea procedura disciplinara? Daca pot face acest lucru, incetarea suspendarii se va face tot maine avand ca efecte data de maine?
Asta stiu, dar o doamna inspector de la itm ilfov, a spus ca se poate suspenda in revisal pentru maxim doua zile pt absente nemotivate fara acea procedura disciplinara. Intrebarea este : Daca maine se va prezenta la lucru si va spune ca nu are nimic care sa iti motiveze cele doua absente, pot face aceasta suspendare fara a face procedura disciplinara??? Si daca da care va fi data cu care isi fa produce efecte incetarea suspendarii??
Pentru suspendare nu este nevoie de cercetare disciplinară...pe baza referatului prin care se aduce la cunoștință angajatorului ca lipseste i se poate suspenda c.i.m. pe durata absențelor nemotivate.
Si conform exemplului meu, asta ar insemna ca eu sa fac cel tarziu maine 21.01.2020 suspendare de la data de 17.01.2020 - 20.01.2020. ? si tot cu data de 21.01.2020 inceteaza si suspendarea si produce efecte din 21.01? Am intense corect?