avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum se operează absența nemotivată în Revisal ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum se operează absența nemotivată în Revisal dacă în ROI/ CCM și CIM nu este prevăzută expres suspendarea CIM pentru așa ceva?

Cum se opereaza absenta nemotivata in revisal daca in ROI/ CCM si CIM nu este prevăzută expres suspendarea CIM pt absenţă nemotivata? Si daca este obligatorie, care este perioada pentru care o faci?
Ultima modificare: Duminică, 25 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In REVISAL se va opera suspendarea c.i.m. pentru absente nemotivate ... Codul Muncii nu prevede obligativitatea suspendarii c.i.m. in cazul absentelor nemotivate.

Astfel, daca nu se suspenda c.i.m. nu se opereaza in REVISAL.
Ultima modificare: Joi, 22 Noiembrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru absente nemotivate nu se dispune suspendarea contractului de munca, o astfel de decizie poate fi anulata în instanță
Pentru absente nemotivate se poate dispune suspendarea c.i.m. ... vedeti art.51 alin.2 C.mun.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din mesajul utilizatorului ar reieși ca solicita lămuriri cu privire la suspendarea contractului pentru absente nemotivate la inițiativa angajatorului (cel puțin așa am înțeles eu), ceea ce nu este posibil. Art. 51 alin. 2 face referire la suspendarea din inițiativa salariatului.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Suspendarea c.i.m. pentru absente nemotivate se dispune de catre angajator nu de catre salariat..

Alte discuții în legătură

Absente nemotivate si inregistrare in revisal YoAlle YoAlle Buna ziua, 1. Absentele nemotivate se inregistreaza obligatoriu in Revisal? 2. Daca se inregistreaza in Revisal care este procesul , daca salariatul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog un angajat de 10 zile nu s-a mai prezentat ... lyly64 lyly64 Buna ziua, va rog un angajat de 10 zile nu s-a mai prezentat la lucru si este nemotivat, conducerea a declasant procedura de cercetare disciplinara a ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract de munca potarnichegalbena potarnichegalbena Buna ziua, un angajat a solicitat suspendarea CIM cu acordul partilor,pana in data de 11.04, de atunci nu s a mai prezentat la serviciu si nici nu mai raspunde ... (vezi toată discuția)