avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Suspendare activitate - Hotararea AGA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Suspendare activitate - Hotararea AGA

Buna seara!
As dori sa stiu daca, in conditiile in care termenele de la Registrul Comertului din Bucuresti au ajuns pentru mentiuni la luna noiembrie 2010, data la care v-a fi suspendata efectiv activitatea unei societati este cea la care s-a luat hotararea AGA sau cea la care se va fi admisa cererea de suspendare a activitatii si redactarea hotararii judecatoresti. Am rugamintea sa-mi comunicati si temeiul legal.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Georgeta Anghel (Rusu) , Avocat 10:26, 8 Decembrie 2009
Buna ziua !
Avand in vedere caracterul declarativ al inregistratilor la Oficiul Registrului Comertului, masura suspendarii temporare a activitatii produce efecte depline fata de asociati si societate la data adoptarii deciziei avand acest obiect, respectiv a hotararii asociatilor in cazul SA si SRL.
Mentionez ca suspendarea este conditionata de indeplinirea cumulativa a unor conditii enumerate in Ordinul ANAF 1221/2009, printre care se numara si plata la zi a obligatiilor fiscale.
Cu stima !
In mod legal de la data inregistrarii la ORC la Hotararii de suspendare , pentru ca de atunci hotararea devine opozabila tertilor.
Puteti face actiune in instanta pentru nerespectrae de catre ORC a termenului legal de solutionare a cererii dvs, respectiv 5 zile de la depunere, conform legii 26/1990, solicitand obligarea ORc la plata prejudiciul produs prin nerespectarea acestui termen ( prejudiciu constand in impozit forfetar calculat pana la data inregistrarii Hotararii).
pana la inregistrarea acestei hotrari la ORC firma dvs figureaza "in functiune" fapt care permite administratiei fiscale sa va calculeze impozitul forfetar, indiferent de data adunarii generale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societate in inactivitate ancarapan ancarapan am o societate infiintata in perioada in care eram studenta.vazand ca nu merge,am declarat-o la registrul comertului \"suspendata pe trei ani\",fara sa o ... (vezi toată discuția)
Dizolvare microintreprindere aflata in suspendare costy1 costy1 Buna ziua , Va expun urmatoarea situatie . O societate inregistrata ca microintreprindere , isi suspenda activitatea prin registrul comertului in cursul ... (vezi toată discuția)
Neinregistrare cesiune la reg com pkey pkey Am si eu o intrebare. Am avut un SRL in care eram asociat unic. Am cesionat-o cuiva am facut cesiune parti sociale, decizie asociat unic .....etc, proces ... (vezi toată discuția)