avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plata datorii comune?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plata datorii comune?

Sunt despartit de doi ani, dar nu divortat inca si am o fata de 17ani, in grija mamei, careia ii platesc pensie alimentara. Despartirea a fost la cererea sotiei dupa ce afacerea noastra a dat faliment. Mentionez ca firma si toate datoriile firmei sunt pe numele ei, la fel si casa in care locuieste acum cu fiica noastra si un teren valoros a vrut sa fie ea proprietara iar eu am acceptat renuntand la tot ,legal. Casa este ipotecatasi am acceptat sa platesc banca, unde figuram amundoi cu numele ,cu conditia sa nu intre alt barbat in casa cat timp fiica va locui acolo. Bineinteles ca nu m-a ascultat si drept consecinta de un an refuz sa mai platesc datoria la banca. Ea nu plateste neavand serviciu fix si cred ca pana la urma casa se pierde. In mare ea este proprietara casa, teren,masina dar si datorii iar eu nu detin nici un bun.Va rog sa-mi spuneti daca la divort e posibil sa ma oblige la achitarea datoriilor de pe nulmele ei:-/
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:50, 8 Decembrie 2009
Va referiti la partaj nu la divort.
Nu vad de ce sa va oblige daca renuntati la tot.
Bunurile despre care vorbit (casa , teren) au fost dobandite in timpul casatoriei? Daca DA...cum ati renuntat la ele, ati facut un inscris sau verbal?
cred ca renuntarea a fost doar verbala.
astfel incat in cadrul procesului de partaj, daca bunurile sunt dobandite in timpul casatoriei , acestea de vor imparti in cote egele sotilor.
doar daca faceti tranzactie si renuntati in favoarea sotiei , dansa va prelua toate bunurile , inclusiv datoriile .
Existand doar o intelegere verbala , aceasta nu produce niciun efect juridic .Prin urmare , efectuati partajul , fie prin buna invoiala , la notar , fie sesizand judecatoria in a carei raza teritoriala se regaseste bunul imobil.
2007_rozi a scris:

Bunurile despre care vorbit (casa , teren) au fost dobandite in timpul casatoriei? Daca DA...cum ati renuntat la ele, ati facut un inscris sau verbal?

Multumesc tuturor pentru raspuns. toate bunurile au fost dobandite in timpul casatoriei si am renuntat la ele in favoarea sotiei cu putin timp inainte sa ne despartim iar acum va urma divortul. renuntarea nu s-a facut numai verbal ci am fost la notar punand totul pe numele sotiei asa cum i-a fost dorinta.

Alte discuții în legătură

Divort,probleme la partaj,despagubiri,donatie crissy86 crissy86 buna ziua daca se poate as vrea sa aud si parerea dumnevoastra privind urmatoarea problema fratele meu se afla intr un proces de divort cu sotia lui care ... (vezi toată discuția)
Cum intabulam un teren si o constructio noua? gabriela69 gabriela69 Sunt recasatorita de 4 ani, din casatoria anterioara am 2 fete, am vandut un apartament pentru a construi o casa, acel apartament a fost bunul uneia dintre ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi are fosta sotie a decedatului??? ianca1980 ianca1980 Buna ziua, Va cer iar ajutorul in lamurirea unei probleme;unchiul meu a decedat in urma cu trei luni;era divortat,fara copii;in urma lui a ramas sora si mama ... (vezi toată discuția)