avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Lămurire
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Lămurire

Art. 184
Expertiza medico-legală psihiatrică
(1) În cazul infracţiunilor comise de minorii cu vârsta între 14 şi 16 ani, în cazul uciderii sau vătămării copilului nou-născut ori a fătului de către mamă, precum şi atunci când organul de urmărire penală sau instanţa are o îndoială asupra discernământului suspectului ori inculpatului în momentul săvârşirii infracţiunii ce face obiectul acuzaţiei, se dispune efectuarea unei expertize medico-legale psihiatrice, stabilindu-se totodată termenul de prezentare în vederea examinării.


Având în vedere că se stabilește termenul de prezentare în vederea examinării (acea examinare, o examinare indicată în textul dat) și NU termenul de prezentare în vederea unei examinări (o examinare care ar putea fi prealabilă; medicală sau psihologică), se pune întrebarea:
Prin ”termenul de prezentare în vederea examinării” se înțelege ”termenul de prezentare în vederea efectuării expertizei medico-legale psihiatrice”?
Ultima modificare: Joi, 23 Ianuarie 2020
Zebedeu, utilizator

Alte discuții în legătură

Întrebare Zebedeu Zebedeu Art. 184 [i]Expertiza medico-legală psihiatrică (1) În cazul infracţiunilor comise de minorii cu vârsta între 14 şi 16 ani, în cazul uciderii sau ... (vezi toată discuția)
Va fi modificat și articolul 184 din codul de procedură penală? care articole din codurile penale urmează să fie modificate? ContSters396991 ContSters396991 Consider ca și art. 184 din CPP ar trebui să fie modificat, deoarece încalcă prezumția de nevinovăție. Codul de Procedură Penală, Art. 184 ”(1) ... (vezi toată discuția)
O întrebare Zebedeu Zebedeu Art. 184 [i]Expertiza medico-legală psihiatrică (1) În cazul infracţiunilor comise de minorii cu vârsta între 14 şi 16 ani, în cazul uciderii sau ... (vezi toată discuția)