avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... 3 întrebări
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

3 întrebări

În ipoteza în care organul de urmărire penală dispune începerea urmăririi penale cu privire la faptă, conform articolului 305 din CPP:

1. Dacă o persoană, alta decât cea bănuită de săvârșirea faptei, invocă existența unuia dintre cazurile care împiedică punerea în mişcare şi exercitarea acţiunii penale, cine trebuie să facă dovada existenței acelui caz?

2. Dacă nu este dovedită existența acelui caz, exercitarea acţiunii penale este împiedicată?

3. Dacă dovedirea existenței acelui caz depinde de efectuarea unei expertize, exercitarea acţiunii penale este împiedicată de neefectuarea expertizei?

Alte discuții în legătură

Daca sunt citat in calitate de martor intr-un dosar in care sunt acuzat nedrept, ma pot constitui parte vatamata si parte civila in acelasi dosar? eusaisapte eusaisapte daca sunt citat in calitate de martor intr-un dosar in care sunt acuzat nedrept, ma pot constitui parte vatamata si parte civila? din moment ce fapta nu ... (vezi toată discuția)
Cazuri de lmpiedicare viorelv viorelv Dacă am săvârșit o fapta penala dar politistul începe urmărirea penala impotriva faptei, în condițiile în care eu am săvârșit fapta în legitima ... (vezi toată discuția)
Conditii pentru inceperea urmaririi penale in rem gaby83 gaby83 Cine emite ordonanta de urmarire penala in rem si care sint conditiile? Trebuie comunicata si invinuitului? (vezi toată discuția)