avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1565 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot vinde un teren numai cu hot.jud.definitiva si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot vinde un teren numai cu hot.jud.definitiva si irevocabila?(fiind propietar)

Buna ziua......am dobindit un teren cu hotărîre Jud.definitiva si irevocabila...am vrut sa fac titlu de propietate ,iar de la primărie mi-a spus ca nu se mai fac titluri de prop....as dori sa stiu daca eu pot vinde acest teren fara titlu, si daca poate ataca cnv din neamuri...precizez ca terenul este de la bunici si de ani de zile eu plătesc impozit ...
Cel mai recent răspuns: Gabybirsan , utilizator 17:05, 2 Februarie 2020
hotararea judecatoreasca e dovada ca sunteti proprietar, nu aveti nevoie de altceva. Mergeti la un notar cu ce acte aveti si el va poate spune exact daca ce aveti e suficient pt a vinde
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeți cu actele la avocat pt a fi examinate.
Doar proprietarii pot vinde.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bineinteles ca este titlu de proprietate hotararea, luati si un extras de carte funciara, insa incheiati contractul de vanzare-cumparare la notar, contractul prin care se transmite dreptul de proprietate asupra unui teren trebuie sa fie incorsetat in formalitati si autentic!
Stimate domn,

Hotararea judecatoreasca, definitiva, legalizata reprezinta titlu de proprietate.

Daca sunteti unic proprietar, detineti cadastru , intabulare, poate opera transferul dreptului de proprietate.

Totodata, aveti in vedere sa nu exista datorii catre bugetul de stat.

Va multumesc
gi-jane2 a scris:

hotararea judecatoreasca e dovada ca sunteti proprietar, nu aveti nevoie de altceva. Mergeti la un notar cu ce acte aveti si el va poate spune exact daca ce aveti e suficient pt a vinde

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat mostenitor bassmafya17 bassmafya17 Buna ziua.am o casa batraneasca,care a fost a parintilor mei.si nu am acte deloc la ea.am doar o chitanta de mana de vanzare -cumparare pe care au facut o ... (vezi toată discuția)
Pot cumpara o casa si teren cu semnatura si martori la primaria comunei? ghituica ghituica Familia care vinde casa si terenul a cumparat la rându-i pe baza de semnatura si martori. Nu cred ca au trecut pe la notar. Este inscris in registrul agricol, ... (vezi toată discuția)
Teren vandut abuziv Iliemiaaa Iliemiaaa Am cumparat in 1996 un teren optinut prin legea lupu,am facut contract de vanzare cumparare ,sa platit impozit toti acesti ani.si acuma surpriza teren nu mai ... (vezi toată discuția)