avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cesionare contract de leasing
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cesionare contract de leasing

in cazul in care am cumparat o masina pe societate de la o firma de leasing, si am suspendat activitatea societatii, pot cesiona contractul de leasing unei alte societati???? Am solicitat la firma de leasing incheierea unui contract de cesiune si initial societatea a fost de acord, urmand ca apoi sa mi se spuna ca datorita faptului ca societatea mea are activitatea suspendata nu pot indeplini acte de conservare deoarece asta ar presupune iesirea din patrimoniul societatii???? este vreun temei legal care interzice acest lucru????
Cel mai recent răspuns: bbn_1982 , utilizator 00:52, 18 Decembrie 2009
puteti cesiona contractul de leasing altei societati, nu vad de ce firma de leasing are problema asta !
printr-o adresa scrisa ne-a comunicat ca datorita faptului ca avem activitatea suspendata, nu putem face acte de conservare, interpretand aceasta situatie ca ne-am sustrage de la plata ratelor
Cum ati suspendat activitatea daca aveti un contract de leasing in derulare? Cum inregistrati in contabilitate facturile de leasing ???? Daca ati suspendat activitatea nu mai aveti voie sa inregistrati in contabilitate niciun fel de document.
Nu inteleg ce treaba au cei de la leasing daca d-voastra doriti sa cesionati contractul de leasing, interesul lor este sa incaseze ratele lunre. Cesionarea se poate face printr-un contract de novatie.
Si daca tot zic cei de la leasing ca nu puteti cesiona acel contract, redeschideti firma pentru cateva zile pana cesionati contractul apoi suspendati din nou activitatea. Asa nu mai au ce sa faca ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor cesionare leasing n_i n_i Am nevoie de ajutor intr-o problema aparent simpla si logica (cel putin dupa parerea mea) dar practic foarte complicata. Am o masina cumparata in leasing prin ... (vezi toată discuția)
Inregistrare leasing financiar soricanicoleta soricanicoleta la birou notarial se preia un contract de leasing financiar cum se inregistreaza facturile de leasing,pe factura apare capital si dobanda (vezi toată discuția)