avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Firma cu datorii vreau s-o inchid. Pot?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Firma cu datorii vreau s-o inchid. Pot?

Buna ziua. Am o firma care are 6000 ron datorie la stat. Impozite samd... As dori s-o pun pe zero cateva luni ca sa-mi pot plati datoria ( si sa nu mai acumulez altele ) , apoi s-o reactivez. Se poate ? Si cine trebuie sa faca acest lucru avocatul sau contabila ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ankuta , utilizator 23:29, 30 Ianuarie 2017
Asociatul unic sau asociatii decid cu privire la suspendarea activitatii firmei prin adoptarea unei Decizii( asociat unic) sau Hot. AGA( doi sau mai multi asociati) care se inregistreaza la ORC. Suspendarea poate fi pe o durata de pana la 3 ani.
Judecatorul delegat va admite o astfel de cerere, dar ca suspendarea sa fie efectiva trebuie sa fie inregistrata si la ad-tia fin. de la sediul soc. Nu stiu daca finantele sunt de acord cu suspendarea daca aveti o datorie.
La ORC va duceti dvs. sau puteti fi reprezentata si cel mai bine ar fi sa fiti reprezentata de avocat.
- suspendarea activitatii se face doar la hotararea asociatilor. Da, puteti sa suspendati activitatea societatii in baza unei hotarariri a asociatilo, puteti mai apoi sa o reactivati tot in baza unei hotarari a asociatilor. In aceasta perioada vor exista majorari pentru debitul pe care il aveti, majorari care vor inceta doar cand veti achita debitul. Suspendarea activitatii este transmisa celor de la finante - in sistem on line - de catre ONRC - doar ca nu veti primi regimul derogatoriu( = sa nu mai depuneti declaratii pe perioada suspendarii) decat atunci cand nu veti avea datorii. In concluzie: va puteti suspenda activitatea pentru o perioada de maxim 3 ani, o puteti relua cand doriti, nu este treaba contabilei(este o decizie a asociatilor).

Succes!
Foarte corect raspunsul dat de EllaBV, suspendarea activitatii nu are legatura directa cu fiscul, desi se pare ca e o perceptie generalizata in acest sens.
Nu puteti suspenda activitatea societatii daca aveti datorii la stat. Mergeti la Adm Finantelor si intrebati sa vedeti ce o sa va zica.
Am o cunostiinta, care la fel si d-voastra, a vrut sa-si suspende activitatea avand datorii la Finante si nu a putut.

Nu puteti suspenda activitatea societatii daca aveti datorii la stat

Pt bbn
Nu mai dati sfaturi pe zvonuri auzite pe la cozi raspunsul dat de Ellabv este corect
Ultima modificare: Vineri, 18 Decembrie 2009
Adrian Stoica, Practician in insolventa

Alte discuții în legătură

Suspendare activitate firma administratia financiara octavian_adrian octavian_adrian Impozit forfetar nu se plateste incepind cu data mentionata in Incheierea judecatorului delegat, totusi nu pot face cerere pentru regim derogatoriu la ... (vezi toată discuția)
Suspendare activitate mercur_ro mercur_ro Buna ziua! Ce se intampla cu datorilie unei SC care isi suspenda activitatea la ONRC (nu mai desfasoara activitate)? Va rog, am nevoie de raspuns urgent. ... (vezi toată discuția)
Societati suspendate. societati inactive. societati in regim derogatoriu. Magda Staicu Magda Staicu Stimati colegi, Va propun sa incercam o punere in ordine a celor trei situatii , pentru ca din cite am observat , situatia creata de og 34 in ce priveste ... (vezi toată discuția)