avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 250 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Imi cer scuze,imi este și rusine pt ca am pus multe întrebări, multumesc tuturor pt răspunsurile date,acum ma confrunt cu o problema,după decesul mamei am făcut succesiune avem certificat de moștenitor (suntem 3 frati)Acum dupa decesul tatălui ne confruntam cu o problema pt succesiune, daca vom câștiga judecătoria ne va da un certificat de moștenitor ca și cel pe care il avem prin notariat dupa decesul mamei,sau ne va da un certificat de moștenitor pe tot ce avem de împărțit dupa decesul ambilor părinți,adică vom avea 2 certificate de moștenitori fiecare dupa părinți,sau unul singur dupa părinți,nu stiu daca am explicat corect,se cumulează intrunul singur.va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ionela1965 , utilizator 02:06, 5 Februarie 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Instanță va pronunta o hotarare judecătorească în care o sa apara cotele părți ce va revin,bunurile ce compun masa succesorala ,,bunurile care au fost partajate etc.Sunt 2 acte total diferite,în hotărârea respectiva instanta se va pronunța doar asupra a ce ati solicitat dvs n va avea nici o legatura cu succesiunea dezbătută la notar .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Veti obtine hotărâre judecătorească.
Este un act care da o siguranță juridica mult mai mare decat un certificat de moștenitor eliberat de notariat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da aceeași siguranta. Va rog, nu mai dezinformati.
Va multumesc frumos
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Sentinta care va fi pronuntata de instanta tine loc de certificat de mostenitor.
In sentinta va fi trecut ce veti cere adica:
- daca s-a cerut doar deabaterea succesiunii se va stabili masa succesorala de pe urma tatalui si cotele fiecaruia.
- daca s-a cerut si iesirea din indiviziune se vor stabili si loturile efective ale fiecatuia.
Cu privire la certificatul de mostenitor de pe mama, Va trebui fie sa mergeti la notar si sa solicitati emiterea unui act de partaj voluntar asupra bunurilor din masa succesorala a mamei fie , daca nu va intelegeti civilizat, sa solicitati TOT in instanta acel partaj si sentinta va arata care este lotul fiecaruia de pe urma mamei.
Se mai poate ca, dupa ce dezbateti succesiunea de pe tata, sa mergeti cu certificatul de mostenitor de pe mama si cu sentinta de la tata si sa solicitati la notar, daca va intelegeti civilizat, sa emita un certificat de partaj voluntar sau in instanta sa se faca un partaj pe TOATE bunurile.
Consultati un avocat.

Alte discuții în legătură

Masa succesorala dupa 2 ani de la deces ioana29 ioana29 Buna ziua, Voi merge la masa succesorala, dupa 2 ani de la deces si as vrea sa stiu urmatoarele, daca ma puteti ajuta: 1. taxele/costurile pentru ... (vezi toată discuția)
Certificat de mostenitor sau hotarare judecatoreasca RalucaBokor RalucaBokor Buna ziua, Imi puteti spune va rog care este diferenta intre un certificat de mostenitor eliberat de notar sau o hotarare judecatoreasca in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Succesiune bogeanua bogeanua Sunt in situatia de a deschide o succesiune ca urmare a decesului parintilor mei (tata in 1993 si mama in iunie 2009). Dupa decesul tatalui nu am facut acest ... (vezi toată discuția)