avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contribuție CASS
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contribuție CASS

Bună ziua,
Sunt persoana fizica și înregistrez venituri din chirii si dobânzi bancare. Depășesc plafonul de 12 salarii minime brute pe economie și astfel sunt obligat la plata CASS. Dacă în cursul anului chiriașul reziliază contractul și venitul meu net anual cumulat estimat scade sub plafonul mai sus mentionat, mai plătesc CASS? Întreb pentru ca în instrucțiunile de completare a declarației unice, la secțiunea de venituri realizate se prevede ca baza de calcul pentru stabilirea contribuției CASS datorate suma de 6 salarii minime brute pe economie în cazul în care veniturile estimate au fost peste plafonul de 12 salarii și veniturile realizate sunt sub acest plafon.
Mulțumesc.

Alte discuții în legătură

Declaratie unica persoana fizica xman_ghio xman_ghio Buna seara, va rog sa ma ajutati cu cateva nelamuriri legate de impozitul pe venit persoane fizice si depunerea declaratiei unice. In cursul anului 2019 am ... (vezi toată discuția)
Venit din chirii - contribuție cass anastasemisu anastasemisu Bună ziua, Sunt persoana fizica si inregistrez venituri din chirii și dobanzi. Sunt obligat la plata CASS în situația în care venitul net/brut anual ... (vezi toată discuția)
Impozite și contribuții pentru venituri independente anastasemisu anastasemisu Bună ziua, As dori sa aflu ce impozite și contribuții datorez pentru mai multe tipuri de venituri. Înregistrez câteva venituri dintr-o chirie, din ... (vezi toată discuția)