avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul copiilor la avere dupa divortul parintilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul copiilor la avere dupa divortul parintilor

Buna ziua. Parintii mei au divortat acum multi ani. Eu am fost incredintata tatalui meu iar sora mea a fost incredintata mamei mele. Daca tatal meu moare sora mea are dreptul sa mosteneasca o parte din bunurile lui, avand in vedere ca ea a ramas cu mama?
Ultima modificare: Vineri, 7 Februarie 2020
AliGeoSilva, utilizator
Cel mai recent răspuns: AliGeoSilva , utilizator 18:03, 7 Februarie 2020
Buna ziua,
Da, are dreptul, cum si dvs. aveti dreptul la partea dvs. din partea mamei.
Nu conteaza unde ati locuit fiecare.
Va multumesc pentru raspuns. Dar daca tata face testament autentificat la notar si imi lasa mie ce are el prin acest testament, sora mea poate ataca testametul? Am sanse sa ma plimbe prin tribunal ?
Poate face asta, este mostenitor rezervatar.
Incercati, daca aveti posibilitati financiare, sa faceti un contract de vanzare-cumparare, prin care dvs. cumparati, la pretul pietei, bunurile dumnealui.,
Va multumesc!
Si prin "ce are el" se intelege lotul care i-a revenit in urma partajului cu mama. Daca l-a facut...
Daca nu a fost facut, pana atunci, nu are ce sa va lase.
De asemenea, ca o vanzare sa fie valabila, trebuie sa ii achitati la modul efectiv un pret real, sincer si serios.

Alte discuții în legătură

Drept de moștenire într-o situație particulară de fraternitate: ... sunsray sunsray Drept de moștenire într-o situație particulară de fraternitate: Defunctul este frate și după mamă și după tată, cu sora X. Tatăl acestora, în ... (vezi toată discuția)
Fratele vitreg ne-a contactat pentru dezbaterea succesiunii după tatăl nostru. ce se întâmplă dacă nici nu ne înțelegem și nici nu ne prezentăm în instanță, îi revine lui tot? biancagabriela2018 biancagabriela2018 Dupa divortul de mama noastra , a mea si a surorii mele, tatal nostru s-a recasatorit ,si ulterior a avut si un baiat.In urma cu 7 ani a decedat . Tata a lasat ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea mostenirii in instanta misha4412 misha4412 Buna ziua!Va rog un ajutor.Unchiul meu a decedat in aprilie 2011.Eu,nepot(tatal meu predecedat era frate cu defunctul) am acceptat mostenirea prin declaratie ... (vezi toată discuția)