avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Anulare contract vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Anulare contract vanzare-cumparare

Buna ziua! Mana mea a trait in concubinaj cu un domn,timp de 20 de ani .Dupa 20 de ani,in timp ce dumneaei era internata la terapie intensiva ,fiind grav bolnava de o boala incurabila,,concubinul a adus un notar si a pus-o sa semneze un act de vanzare -cumparare ,in care se specifica ca mama mea ,unica propietara a unei garsoniere in care locuia la acea vreme cu concubinul, i-o vinde lui cu dreptul de a ramane totusi in casa pana la decesul ei.,in schimbul sumei de 30.000 de lei( bani pe care mana nu i-a vazut niciodata desi se mentioneaza in act ca i-a dat).Mama avand pb. cu ochii nu realizeaza ca vrea sa o insele ,el spunandu-i ca semneaza un act in care se specifica ca daca ea decedeaza el sa poata locui in casa toata viata lui.. Dupa doua luni de la incheierea acelui act,concubinul se imbolnaveste si dupa alte adoua luni ,acesta decedeaza. Intrebarea mea este daca se poate anula acel act . Ea a realizat intr-un tarziu, gasind actele dupa moartea lui, ca el a indus-o in eroare cu intentia de a indeparta mostenitorii in cazul in care ea moare. Este de departe clar ca el a avut aceasta intentie ,ce nevoie avea aceasta femeie sa-i vanda celui cu care a convietuit intr-un concubinaj 20 de ani sau ce nevoie ar fi avut ea de bani cand era “ cu un picior in groapa” mai mult moarta decat vie si cu mintea incetosata de la medicatie. As dori sa stiu daca are rost sa mergem in instanta pentru ca mama sa isi recupereze casa.Mentionez ca concubinul nu a avut copii niciodata iar cele mai apropiate rude ar fi o sora si 2 nepoti de frate. In speranta ca ma veti ajuta cu un raspuns ,va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 7 Februarie 2020
Ela Marcu, utilizator

Alte discuții în legătură

Abuz de incredere iris2000 iris2000 In timpul concubinajului am renovat casa in care am locuit si am mobilat-o.Cand ne-am despartit am aflat ca nu era casa concubinului si era a fiului lui(i-o ... (vezi toată discuția)
Concubinaj V.Bogdan V.Bogdan Buna ziua. Am o intrebare pt cine poate sa-mi dea si mie o mana de ajutor la un caz de concubinaj. Povestea e urmatoarea. Tatal meu traieste in concubinaj de ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa decesul meu,nu am parinti, nu am copii. Ely S Ely S Copii majori ai iubitului si-au primit mostenirea legal. Fosta sotie, mama copiilor este decedata, s-a dezbatut succesiunea. 1. Ce trebuie facut pentru ca ... (vezi toată discuția)