avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu dupa intoarcere din ccc
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu dupa intoarcere din ccc

Buna,

Dupa reintoarcerea la locul de munca,din ccc, angajatorul este obligat sa alinieze eventualele mariri salariale facute in perioada de absenta sau poate gasi portite de refuz in aces caz, si sa faca reinceperea activitatii cu salariul de dinaintea suspendarii contractului?

Multumesc
Ultima modificare: Luni, 10 Februarie 2020
Alexandramiere, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:00, 10 Februarie 2020
Potrivit art.10 alin.8 din Legea nr.202/2002, la încetarea concediului de maternitate sau a concediului de creştere şi îngrijire a copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se întoarce la ultimul loc de muncă sau la un loc de muncă echivalent, având condiţii de muncă echivalente şi, de asemenea, de a beneficia de orice îmbunătăţire a condiţiilor de muncă la care ar fi avut dreptul în timpul absenţei.

Asadar, la reintoarcerea din CCC trebuie sa vi se acorde salariul pe care l-ati fi avut daca nu erati in CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare salariu întoarcere cic Alelena Alelena Buna ziua, In urma concediului de creștere a copilului ,având contractul suspendat au avut loc majorări salariale anuale plus o majorare venită din ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, la revenirea la munca din cic, angajatorul trebuie ... Mit.Ioana Mit.Ioana Buna ziua, La revenirea la munca din CIC, angajatorul trebuie sa ii actualizeze salariul chiar daca acesta este peste minimul pe economie? Conform ROI al ... (vezi toată discuția)
Revenirea din concediu de maternitate Alinarazvan Alinarazvan La revenirea din concediu de maternitate angajatorul imi va acorda dreptul salarial cu majorările aferente perioadei in care eu am fost in acest concediu de ... (vezi toată discuția)