avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1309 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general PRELUARE RESTAURANT
Discuție deschisă în Contabilitate în general

PRELUARE RESTAURANT

Buna ziua,

Sunt noua in acest domeniu si as vrea sa ma ajutati cu informatii legate de contabilitate unui restaurant ,cu bucatarie si bar.
Operez in SAGA asta ca sa nu uit.
Au decis ca gestiunea sa fie global valorica si au fost create gestiuni pt fiecare cota de tva in parte si analitic pt fiecare 371;378;4428;607;707.
achitzitia de materie prima si anume :

1)mazare;ardei;fasole;lapte;zahar;ulei se face inreg 371=401
4426=401

s-au 301=401
4426=401 cum este mai corect?
- tigari;bautura le inreg in 371=401?

2) cand inregistrez factura de achizitie trebuie sa trec si adaosul comercial caci doar nu vand la acelasi pret cu care am si cumparat.

multumesc

Alte discuții în legătură

Evidenta contabila restaurant rodia rodia La un restaurant micut care are si un bar,evidenta gestiunii este organizata la pret de achizitie,cu fise de magazie pt.fiecare articol(atat pt.gestiunea ... (vezi toată discuția)
Descarcare Serbanstefan21 Serbanstefan21 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati ,sunt incepatoare si mi am prins urechile . Am preluat o firma restaurant/bar ,am inreg ultima balanta pe dec(am preluat ... (vezi toată discuția)
Organizarea contabilitatii unui restaurant bolba alina bolba alina Inregistrarea marfii cu adaos la bar ma deruteaza foarte tare. Daca de exemplu, se cumpara sticle de coca cola la 250 ml, care se vand ca atare cu 5 lei / ... (vezi toată discuția)