avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestație proces verbal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestație proces verbal

Buna ziua.
In Mai 2018, ora 07:05 rulam cu logodnica (Sofer) pe A1 sensul Pitesti-București ca pasager in dreapta . In jurul km 15 către București, noi aflându-ne pe banda 2, mașina de pe banda 1 se apropie de noi obligând-o pe logodnica mea sa tragă stânga de volan sa evite coliziunea ( consider ca șoferul care era pe banda 1 a adormit).
Suntem loviți in partea dreapta spate ( bara, stop frâna, și puțin aripa doar in spate nu și lateral)
Părăsim carosabilul ne răsturnăm de câteva ori și ajunge pe terenul arabil.
Înainte sa ajungă poliția la locul accidentului domnul care ne-a lovit ma roagă de 3 ori sa facem amiabila iar eu am refuzat neștiind ca la un astfel de accident se poate face ( cea mai proasta decizie) .
Ajunge echipajul, ne i-a declarații, eram amândoi in stare de șoc, nu ne-au interesat lucrurile materiale decât integritatea noastră. In urma testării cu etilotestul domnul care ne-a lovit 0,29 iar logodnica 0.0 !
Agenți care au ajuns erau la început de cariera din punctul meu de vedere.
Se întocmește procesul verbal din care reiese ca prietena mea este vinovata pentru nerespectarea distantei de tragere de pe o banda pe cealaltă (de pe banda 2 pe 1). Spusele agentului au fost : sunt cuvintele dumneavoastră împotriva celor spuse de celălalt sofer) neavând niciun semn pe partea laterala dreapta a mașinii noastre.
Am făcut contestație și am ajuns in etapa in care expertul auto are de atasat părerea lui. Poliția nu a făcut poze doar eu am câteva fotografii și filmări.
Avem și doi martori.
Nu avem avocat deoarece nu ne-am permis sau probabil am mers pe principiul ca ne putem reprezenta singuri.
Care sunt șansele de câștig?
Îmi puteți recomanda un avocat, din București care sa fie specializat in acest domeniu.
Mulțumesc
Ultima modificare: Miercuri, 12 Februarie 2020
NoiDoi2, utilizator
Cel mai recent răspuns: eugenoctavian1968 , utilizator 16:57, 13 Februarie 2020
Nu ati suferit vatamari?

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Nu ati suferit vatamari?

Mici zgârieturi, dureri trecătoare și multă spaima.
*echipajul ne ia declarații, *agenții...
Aici ne spui versiunea ta, adevărul de obicei e pe undeva la mijloc. I-au luat polițiștii permisul celuilalt? Dacă avea alcoolemia aceea, legea spune că rămâne pieton 3 luni și i se eliberează dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
Mergi în instanță, studiază legea, vezi cum e întocmit PV-ul, poate găsești vreun viciu, părerea mea e că o să fie culpă comună, fiecare va plăti pentru ce a făcut, (sau pentru ce i se pune în cârcă). O filmare a altui participant la trafic în care să se vadă ce afirmi, ar fi de mare ajutor, atunci s-ar schimba lucrurile. Până atunci rămâne cum au zis milițienii, logodnica i-a tăiat fața şi lovitul era "parfumat".
Oricum şi dacă făceați amiabila, tot la culpă comună se ajungea, asigurătorilor nu le păsau de permise, până ajungeți la asigurători alcoolul din nenea celălalt dispărea, (oricum nu testau ei), aşa că, ghinion...
Ultima modificare: Joi, 13 Februarie 2020
eugenoctavian1968, utilizator
Ati scos CML?

NoiDoi2 a scris:

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Nu ati suferit vatamari?

Mici zgârieturi, dureri trecătoare și multă spaima.

Dacă obțineau CML, cu ce îi avantaja?

Alte discuții în legătură

PĂrĂsirea de la locul accidentului!! va salut ! am nevoie de ... cristian-nicolae cristian-nicolae PĂRĂSIREA DE LA LOCUL ACCIDENTULUI!! Va salut ! Am nevoie de un sfat ! O ruda de a mea este șofer profesionist și de curând a fost sunat de către ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie politie accident usor alinbarbulescu alinbarbulescu Buna Ziua Am fost implicat intr-un accident usor cu un trolebuz. Pe scurt, mergand pe strasa Witing (face legatura intre Gara de Nord si Calea Plevnei) care ... (vezi toată discuția)
Ce sancțiuni se aplică dacă au fost lovite ușor 2 persoane pe trecerea de pietoni cu laterala mașinii? MGS8 MGS8 Soferul se afla intr o deplasare usoara, pe trecerea de pieton a acrosat o persoana cu oglinda si foarte putin cu aripa laterala a masinii, persoana cazand iar ... (vezi toată discuția)