avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis reținut pentru alcoolemie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis reținut pentru alcoolemie

Bună ziua!
As avea nevoie de părerea cuiva specializat.
În luna mai 2019 mi-a fost reținut permisul pentru alcoolemie de 0.53 în fiola și 1.19 în sânge.
Pana la proces, as putea face cumva sa îmi dea procurorul o dovada sa pot conduce temporar?
Și dacă nu cer prea multe, as mai dori câteva sfaturi pentru proces, cum as putea face sa recuperez permisul. Menționez ca sunt la prima abatere, nu am avut amenzi sau alte suspendări, pot aduce caracterizări favorabile, adeverința de stuent și contract de munca.
Cu procurorul ai vorbit?
Sau crezi că cineva de aici merge la procuror, îl pune pe coji de nuci să-ți dea dreptul să circuli, (eventual şi puțin "parfumat")?
Aveti dreptul sa solicitati acordarea dreptului de circulatie, dar fara o motivare temeinica, nu sunt sanse sa vi se admita cererea. De principiu, pentru ca drepturile si liberatatile dvs sa fie respectate si pentru o individualizare favorabila a pedepsei, raportat la fapta savarsita, aveti nevoie de avocat care sa va asiste/reprezinte in fata organelor judiciare.
Daca veti fi trimis in judecata si condamnat, permisul se anuleaza.
Nu am inteles exact, vi s-a prelevat doar o singura proba de sange?
~ Conținut șters la cerere ~
@Paul777. Ar fi bine să înveți să scrii corect înainte de a da sfaturi altora.
Ce prelungire a dovezii să solicite!? În cazul acesta se eliberează dovadă fără drept de circulație.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Am fost depistat cu alcool la volan Alex34@gmail.com Alex34@gmail.com Am fost depistat cu .0.85 in fiola in traffic am cazier curat pot scăpa cu amânarea aplicării pedepsei mulțumesc frumos (vezi toată discuția)
Am fost prins cu o alcoolemie in sange de 2.7. george.tarba george.tarba Buna ziua, Intr-o seara de duminica seara dupa o cearta cu prietena aceasta m-a dat afara din casa ( fiind apartamentul ei ) si baut fiind am plecat cu ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, am o întrebare și va mulțumesc anticipat pentru ... lau4rally lau4rally Bună ziua, am o întrebare și va mulțumesc anticipat pentru răspuns. Sa dispus punerea în mișcare a acțiunii penale fata de mine, într-un dosar pentru ... (vezi toată discuția)