avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Contract furnizare energie Enel
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Contract furnizare energie Enel

Astăzi, 13.02.2020, am primit un agent enel în vizita care de ceva timp tot încearcă sa ma facă sa schimb contractul de energie. sunt obligat dacă nu vreau sa schimb contractul sa îl semnez? mi se tot spune ca este necesar sa îl schimb în contextul noilor legi dar de care legi vorbesc ei, eu nu am habar!
Cel mai recent răspuns: Carmen Negoiu , utilizator 20:13, 9 Mai 2020
Nu sunteti obligat de catre nimeni sa semnati niciun alt contract, este o practica infractionala a colaboratorilor/angajatilor/imputernicitilor Enel, de a incheia cat mai multe contracte "in usa", sub amenintari penibile de genul "daca nu semnati aici si acum, nu veti mai avea contract" sau "asa se face acum". Nu cedati unor astfel de practici si fiti mereu atent la contractul aflat in derulare, sa nu patiti ca mine, sa semneze acesti samsari, avizi dupa comisionul din urma incheierii CAT MAI MULTOR CONTRACTE, care au ca scop scoaterea cat mai multor clienti din piata reglementata a energiei electrice, catre piata liberalizata.

Evident ca scopul acestor nesimtiti catre circula pe la usi sunt banii, deoarece, "cu cat incheie cat mai multe contracte" de genul celor "din usa/hai, gata, repede, semnati aici ca asa se face acum si asa trebuie", oferte si contracte de cele mai multe ori nefavorabile clientilor consumatori de energie electrica, cu atat au comision mai mare.

Un asemenea caz am patit si eu, ei (sub cupola/colaborarea cu Enel) au semnat in numele meu un contract despre care nu am avut stiinta, l-au dezactivat pe cel vechi al meu si l-au activat pe cel nou, care este un fals. Fireste ca voi depune Plangere penala la Parchetul de pe langa Judecatoria orasului in care s-au intamplat incalcarile Art. 322, 323, 325 ale Codului Penal, respectiv fals sub semnatura privata, uz de fals si fals informatic (caci au incarcat documentele false, semnate de altcineva si nu de catre mine, pe platforma Enel, rezultand un contract fals/nul).

Asadar, NU sunteti obligat de catre nimeni sa semnati, din usa, toate tampeniile acestor nenorociti, mentionati-le ca, daca doriti oferte sau schimbarea de contract, va deplasati personal la sediul unui punct Enel din orasul in care locuiti.

In speranta ca v-am dat un exemplu din ce pot face acesti nenorociti (si ei chiar pot, fiindca nimeni nu ii reclama), va doresc tarie de caracter si curaj. Nu cedati in fata unor practici de genul "hai, hai, aici, repede, suntem de la Enel/asa e oferta, numai acum, numai aici samd". Este ilegal si sfidator. Raspunsul este, net, NU sunteti obligati sa semnati nimic.

Cu stima, Carmen Negoiu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnatura in numele meu de catre o alta persoana Carmen Negoiu Carmen Negoiu Buna ziua, As vrea sa stiu cum pot actiona impotriva Enel Energie SA sau unde ii pot depune plangere penala, deoarece a efectuat un contract fictiv pe numele ... (vezi toată discuția)
Fals in inscrisuri sub semnatura privata Carmen Negoiu Carmen Negoiu [b]Buna ziua,[/b][/i] As vrea sa stiu cum pot actiona impotriva Enel Energie SA sau unde ii pot depune plangere penala, deoarece a efectuat un contract ... (vezi toată discuția)
Inselatorie reinnoire abonament enel ? petru_z petru_z Buna ziua, Aseara, 10.03.2017, la parintii mei, dupa ora 7 seara, a venit o domnisoara de la ENEL pentru reinnoire contract ENEL. Contractele arata destul ... (vezi toată discuția)