avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... inselatorie reinnoire abonament ENEL ?
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

inselatorie reinnoire abonament ENEL ?

Buna ziua,

Aseara, 10.03.2017, la parintii mei, dupa ora 7 seara, a venit o domnisoara de la ENEL pentru reinnoire contract ENEL.
Contractele arata destul de dubios, desi au ceva date reale despre respectiva oferta ENEL.
In plus, parintii mei au semnat foarte multe acte, mai multe decat oricand, inclusiv o declaratie, si nu au citit ce semneaza, din pacate.
Respectiva a si fotografiat o carte de identitate si un contract CF.

La politie nu ne-a lamurit cu nimic, ba chiar au zis ca nu e nici o problema, ca exista o campanie de reinnoire contract ENEL.
Dar acea declaratie semnata si necitita reprezinta o problema, cel putin pentru mine.

Cum sa procedez ca sa aflu mai multe ? Sa contactez ENEL ? Carei structuri a statului e cel mai bine sa ma adresez pentru aceasta problema ?

Ce urmari pot avea urmatoarele?:
- semnarea unei declaratii necitite ;
- alte foi semnate, si necitite ;
- fotografierea cartii de identitate a unuia dintre parinti ;
- fotografierea contractului CF.

Va multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: zedu , utilizator 08:21, 20 Martie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Solicitati in scris de la ENEL o copie a actelor semnate de parintii dumneavoastra la data respectiva. Daca ENEL va spune ca nu exista atunci, cu adresa respectiva, adresati-va POLITIEI cu plangere penala.
Daca nu vor sa va dea acele inscrisuri atunci va puteti adresa INSTANELOR in contencios administrativ sau in dreptul comun cu obligatia de a face.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In primul rand va multumesc mult pentru raspuns.

Partea "cu adresa respectiva" din raspunsul dumneavoastra se refera la a face la Politie o plangere penala pentru faptul ca ENEL nu vor sa ofere acele acte ?
Daca da, probabil ca nu le au, pentru ca acele acte nici nu au fost de la ENEL, ci doar falsuri, pentru ca cineva, pretinzand ca e de la ENEL, a venit la noi, parintii i-au deschis, si s-au semnat anumite acte care pareau a fi de la ENEL, fara a fi siguri ca e asa. In plus, parintii nu au citit acele acte mai deloc.

In acest caz (da a se fi semnat acte care doar pareau de la ENEL, fara sa aiba legatura cu ENEL) pe ce baza fac plangere penala la Politie si cu privire la cine ?

Va multumesc inca o data.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara! Cum ati rezolvat aceasta problema? In seara aceasta, un domn de la Enel a venit si la parintii mei si sub pretextul reinnoirii contractului au luat o copie dupa CI si una dupa contractul casei. Au lasat un contract cu un numar de inregistrare scris in pix. Multumesc!
Foarte multe situatii de genul acesta se intampla in toata tara. Ei se dau ca fiind de la Enel (ca fiind acelasi reprezentant baza-mama al contractului pe care deja il au oamenii, incheiat), dar interesul lor este sa obtina foloase banesti din urma incheierii cat mai multor contracte, scotandu-i pe clientii din anumite contracte si determinandu-i sa semneze alte contracte (care-s, in proportie de 90%, nefavorabile clientilor, culmea).

Cei care se perinda pe la usa, pe la telefoane samd sunt imputerniciti sau colaboratori ai Enel. Nu sunt ENEL. Nu sunt onesti, corecti si nu spun adevarul, amagind mii de batrani ca "sunt de la Enel si nu sunt modificari daca semneaza un alt contract". Ba tocmai ca-i invers. Se intampla modificari: consumatorii platesc, in genere, MAI MULT.

Este o practica abuziva si mai ales de intimidare, cu motivatii gen "asa trebuie, asa se face acum, altfel nu mai aveti contract valabil, se face o reinnoire (dar, de fapt, nu este nimeni obligat cu nimic sa faca nicio reinnoire)". Pentru simplul adevar ca nimeni nu reclama aceste intimidari, mai ales aplicate asupra celor batrani si/sau mai ales din mediul rural, practica abuziva va lua amploare si foarte putine dintre aceste pacaliri sau intimidari inspre "innoirea contractelor" vor mai putea fi demonstrate.

Ma intreb cine si cum poate interveni pentru a-i obliga pe cei care fac oferte pe la usi - sa spuna adevarul si sa nu mai induca in eroare oamenii, sa respecte decizia celui care i-a deschis si anume sa se respecte daca acela a spus NU, iar nu sa fie un da din pixul si gura agentului imputernicit/colaborator Enel, sa nu mai fotografieze abuziv acte de identitate, acte de proprietate si asa mai departe.

Este foarte corect ceea ce ati relatat, Domnule petru_z.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Mai 2020
Carmen Negoiu, utilizator
Daca doresti sa vezi ce scrie in accea declaratie iti pot trimite un exemplar :)) , e o declaratie pe propia raspunde ca folositi gazul in uz casnic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnatura in numele meu de catre o alta persoana Carmen Negoiu Carmen Negoiu Buna ziua, As vrea sa stiu cum pot actiona impotriva Enel Energie SA sau unde ii pot depune plangere penala, deoarece a efectuat un contract fictiv pe numele ... (vezi toată discuția)
Retragere marturie mincinoasa prin semnatura martorului marturie marturie Intampin o situatie probabil des intalnita in justitie: declaratie de martor mincinoasa. Paratii au adus 2 martori care declara ca in urma cu 38 de ani, au ... (vezi toată discuția)
Contract enel (energie electrica) deepspirit deepspirit Buna ziua! Acum cateva zile a venit un agent de vanzari de la Enel(firma de energie electrica) si i-a spus mamei ca trebuie sa schimbe numele contractului. ... (vezi toată discuția)