avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... SEMNATURA IN NUMELE MEU DE CATRE O ALTA PERSOANA
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

SEMNATURA IN NUMELE MEU DE CATRE O ALTA PERSOANA

Buna ziua,
As vrea sa stiu cum pot actiona impotriva Enel Energie SA sau unde ii pot depune plangere penala, deoarece a efectuat un contract fictiv pe numele meu, semnat de oricare alte persoane - dar mai putin de persoana mea (mentionez ca apar documente semnate pt noul contract in masura in care eu nu am semnat nimic in acest sens).
Nu numai ca Enel Energie SA a semnat in locul meu, deci folosindu-mi semnatura si, mai departe, facand fals informatic si creand un nou contract ilegal de furnizare a energiei electrice, dar a semnat si pe un nume pe care nu il mai am, accesand baza de date intr-un mod haotic si necontrolabil legii. Numele pe care mi-au incheiat un nou contract (si care este in plina desfasurare) este cel avut in urma cu 13 ani, acesta nu mai exista in nicio C.I. de pe teritoriul tarii, iar nici acest nou contract, asa - fals cum este - nu are acceptul, stiinta sau acordul meu.
Ce este de facut si cum pot sa ma asigur ca astfel de practici nu vor mai avea loc?

Cu multa stima si multumiri pentru timpul acordat, Carmen Negoiu.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Enel Energie SA este o fictiune, exista doar virtual, in acte, deci nu avea cum sa semneze. Desigur, altcineva, o persoana fizica a semnat/intocmit contractul respectiv. Cu toate acestea, atat firma, cat si persoana fizica, poate raspunde penal, sens in care trebuie sa va adresati cu o plangere la politie.
#trandafir2 - Va multumesc foarte mult pentru raspunsul dumneavoastra. Asa voi face.
Cu stima.
Enel nu pare (cel putin moral) dispus sa scoata in fata nenorocitul care semneaza in numele altora. Este partas cu acesta, nenominalizandu-l pe nenorocit, desi ancheta interna sigur s-a facut, caci am solicitat asta si ANRE - sa solicite ancheta interna in curtea Enel sa isi gaseasca agentul care incalca legea. Enel ii alapteaza, in continuare, pe acesti agenti zelosi ai lor, care dau cu pixul de la stanga la dreapta, dezactivand contracte dupa bunul plac si activand altele deloc favorabile consumatorului, smulgand din buzunarul familiilor (si asa saracite), din Romania, niscai 40-60 lei in plus la factura.

Tocmai ca impartaseam aceeasi idee, eu si cu Dl. trandafir2. Eu asteptam ca Enel sa imi puna la dispozitie si persoana din curtea Enel Energie SA care a facut fapta (ca Enel exista ca si formatiune/firmament "entitate fara maini si fara picioare - cum obisnuiesc eu sa exemplific, ca nu PJ semneaza, ci un x, y, z"), dar NU.

Enel nu iti expediaza filele si toate documentele semnate in fals de catre agentul lor, tocmai bazandu-se pe faptul ca, oricum, din urma plangerii penale - tot vor fi somati sa elibereze acele documente din arhiva sistemului lor. Si il vor aduce "pe bou", la inaintare, doar si numai cand vor fi somati de catre o instanta. Pana atunci o scalda in partasie cu agentii lor tembeli.

Abia atunci vor fi expuse transparent, cum aveau obligatia si fata de mine, personal, documentele semnate in fals care au dezactivat un contract in derulare si au activat un alt contract de care nu aveam stiinta si cu care nu eram de acord. Doar cand vor fi actionati in instanta si instanta va emite obligatii de a aduce acele documente semnate in fals. Asa banuiesc eu ca s-ar intampla, din urma depunerii plangerii mele la Parchetul de pe langa Judecatoria de care apartin. Posibil sa gresesc, nu am cunostinte in domeniu. Rog pe cine stie, sa ma corecteze, ii multumesc in avans.

Ce inteleg eu de aici? Ca Enel este nesimtit pana la capat si ca nu e in stare sa imi expedieze si falsul contract - daca tot l-au recunoscut si l-au dezactivat si pe acela, si ca niciodata nu ma va mai avea ca si client.

Desi le-am atras atentia ca voi notifica instanta si ca "Enel ENERGIE SA, prin reprezentantii sai, nu s-a invoit sa imi puna la dispozitie actele false semnate pentru mine si in numele meu de catre agentul lor, ei - vad ca isi asuma. Si imi dau seama ca nu e primul proces intentat lor, cred ca e doar o bagatela, cred ca au zeci de dosare de genul celui ca al meu. Sunt constienta de asta. Dar pentru mine a insemnat o pierdere de timp si de bani, din culpa lor.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Mai 2020
Carmen Negoiu, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Parerea mea este sa parasiti Enel-ul si sa negociati cu alt furnizor....am citit pe net multe nereguli si nemultumiri legate de Enel...( vedeti chiar pe avocatnet.ro diverse probleme de-a lungul timpului care sesizeaza reclamatii impotriva Enel-ului , dar, desigur, este optiunea/decizia d-vs. Eu personal lucrez cu Engie ( fost distrigaz... ) de zeci de ani si nu am avut nicio problema cu facturile, reviziile, sau altceva.
#draftacristi, multumesc frumos pentru sfat. Intr-adevar, problemele privitoare la Enel se inmultesc pe zi ce trece si asta nu e in regula deloc, cu siguranta nu voi mai colabora cu Enel. Astept sa imi remedieze problema in care m-au implicat fara stirea si acceptul meu si sa suporte fiecare consecintele (chiar daca sunt constienta ca Enel acopera astfel de practici ale agentilor/colaboratorilor sai). Si apoi ma mut de la ei, fara doar si poate!

Regret, dar NU RECOMAND ENEL, din niciun punct de vedere (e parerea mea personala).

O zi buna tuturor si multa sanatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fals in inscrisuri sub semnatura privata Carmen Negoiu Carmen Negoiu [b]Buna ziua,[/b][/i] As vrea sa stiu cum pot actiona impotriva Enel Energie SA sau unde ii pot depune plangere penala, deoarece a efectuat un contract ... (vezi toată discuția)
Contract furnizare energie enel Costyntheman Costyntheman Astăzi, 13.02.2020, am primit un agent enel în vizita care de ceva timp tot încearcă sa ma facă sa schimb contractul de energie. sunt obligat dacă nu ... (vezi toată discuția)
Contract enel (energie electrica) deepspirit deepspirit Buna ziua! Acum cateva zile a venit un agent de vanzari de la Enel(firma de energie electrica) si i-a spus mamei ca trebuie sa schimbe numele contractului. ... (vezi toată discuția)