avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Iesirea minorului din tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Iesirea minorului din tara

Buna ziua.Daca mie mi sa incredintat minorul in urma divortului ,mai am nevoie de acordul tatalui de a scoate minorul din tara ?
Cel mai recent răspuns: Hainaru , utilizator 17:03, 14 Februarie 2020
Cititi cu atentie hotararea de divort, daca scrie sa vi se incredinteaza spre crestere si educare, nu mai aveti nevoie de acordul tatalui.
Cand ati divortat ?

In 2015
gi-jane2 a scris:

Cititi cu atentie hotararea de divort, daca scrie sa vi se incredinteaza spre crestere si educare, nu mai aveti nevoie de acordul tatalui.
Cand ati divortat ?

În cazul acesta aveti nevoie de acordul notarial al tatălui atât pentru ieșirea din țară cât și pentru întocmirea pașaportului minorului.
Ar fi indicat sa-l notificati pe tata prin intermediul unui avocat sa va emite o astfel de procura iar daca refuză trebuie sa va adresați instanței de judecată cu o cerere prin care să solicitați suplinirea consimtamantului acestuia.
Contactați un avocat recomandat sau de pe forum pentru a discuta pe larg daca aveti nevoie de mai multe lămuriri.
Ce inseamna" exercitarea in comun a autoritatii parintesti asupra minorului "?
Inseamna ca sunteti egali in drepturi si obligatii, asa ca aveti nevoie de acordul tatalui sa iesiti cu copilul din tara si sa ii faceti pasaport, daca e cazul.

Alte discuții în legătură

Bună seara.in ce condiții pot pleca intr o alta tara cu un ... Ana ionela Ana ionela Bună seara.In ce condiții pot pleca intr o alta tara cu un copil minor,fiind divortata am hotărârea de divort in care copilul imi este încredințat? Vă ... (vezi toată discuția)
Buna seara. sunt divorțată de 8 ani, după divorț avem custodie ... nataliacatisov@yahoo.ro nataliacatisov@yahoo.ro Buna seara. Sunt divorțată de 8 ani, după divorț avem custodie comuna asupra minorului, in toți acești ani tatăl copilului nu ia plătit niciodată ... (vezi toată discuția)
Cum trebuie sa depun o ordonanta presedintiala aimetti aimetti Buna ziua, Prietena mea actuala este casatorita in continuare cu sotul ei dpdv legal, dar el a plecat din casa si a lasat-o balta cu copilul si nu vrea sa ... (vezi toată discuția)