avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna neefectuat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna neefectuat

Buna ziua,
Am fost angajat la o societate care este in insolventa (reorganizare judiciara). In august 2019 am facut un accident vascular si am stat in concediu medical pana in ian 2020, cand am depus dosar de pensionare de invaliditate grad II, urmand sa primesc pensie de invaliditate in urmatoarele 12 luni. Contractul de munca mi-a fost incheiat cu art. 56, lit C, La data incheierii contractului de munca aveam aprox. 95 zile de concediu de odihna neefactuat (societatea refuza sa-mi dea o fisa de lichidare si nu stiu exact cate zile de CO am neefectuate), iar angajatorul refuza sa -mi plateasca pe motiv de insolventa a societatii.
Va rog sa-mi spuneti daca este corect si eventual sa ma sfatuiti cum ar trebui sa procedez pentru recuperarea sumelor .
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: edradu , utilizator 10:45, 24 Februarie 2020
Angajator in insolventa: Ce drepturi au angajatii si cum isi pot recupera ei salariile neachitate?
www.avocatnet.ro/t1736/recup...
Dar este legal sa nu mi se comunice nr. de zile de CO pe baza unei fise de lichidare?
Ultima modificare: Vineri, 21 Februarie 2020
edradu, utilizator
Fisa de lichidare nu este obligatorie, cu exceptia persoanelor care au fost angajate pe functia de gestionar.
Nota de lichidare poate folosi salariatului deoarece aceasta arata datoriile salariatului fata de fostul sau angajator, insa angajarea raspunderii patrimoniale a salariatului fata de angajator se poate stabili in termen de 3 ani de la data nasterii dreptului la actiune.
Multumesc pentru raspunsuri.
Dar totusi, cum as putea afla cate zile de concediu restante am ( ma gandeam ca acestea ar trebui mentionate in fisa de lichidare)?
O solutie ar fi , sa va calcultati dvs ...din cate zile de co aveti mentionate in c.i.m. scadeti cate zile de CO ati efectuat.

O alta solutie ar fi , o solicitare scrisa catre angajator.

Alte discuții în legătură

Insolventa - plata zile concediu de odihna neefectuat edradu edradu Buna ziua, Am fost angajat la o societate care este in insolventa (reorganizare judiciara). In august 2019 am facut un accident vascular si am stat in ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine fisa de lichidare in situatia aceasta ? Daniel MC Daniel MC Buna ziua , Am demisionat de curand de la o firma , dar nu vor sa imi inmaneze fisa de lichidare din urmatorul motiv... La firma exista un card de cumparaturi ... (vezi toată discuția)
Bani neprimiti de la societatea la care am lucrat malmare_ramona malmare_ramona Buna ziua, O sa descriu problemele pe care le intampin eu si cateva sute de angajati in urmatoarele fraze : 1) In data de 23.12.2011 societatea la care ... (vezi toată discuția)