avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Munca la negru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Munca la negru

Buna ziua!
Am o problema si nu stiu cui sa ma adresez; e prima data cand intru pe acest forum, sper sa gasesc raspunsurile de care am nevoie.
La sfarsitul lunii august mi-am schimbat locul de munca; ieri am descoperit ca patronii nu mi-au inregistrat contractul de munca la ITM si evident nu au facut nici o plata la CAS si celelalte... Eu, incepand cu data de 30 august, am semnat mai multe contracte, am procura notariala pentru a deschide contul in banca si implicit drept de semnatura in banca, plus mai multe acte semnate si o adeverinta prin care ei dovedesc ca sunt angajata pe perioada nedeterminata. La ITM am verificat pe baza CNP-ului si nu figurez la ei ca lucrand undeva. In cazul in care ma hotarasc sa ii dau in judecata, ce sanse as avea intr-un astfel de proces?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: byadina , utilizator 10:04, 10 Decembrie 2009
Toate sansele de castig, mai ales ca aveti inscrisuri care atesta clar faptul ca ati lucrat in aceea unitate.
Care sunt pasii pentru a incepe un astfel de proces? Acum am in copie xerox toate actele semnate de mine; este suficient? De ce as mai avea nevoie?
In situaţia în care contractul individual de muncă nu a fost încheiat în formă scrisă, se prezumă că a fost încheiat pe o durată nedeterminată, iar părţile pot face dovada prevederilor contractuale şi a prestaţiilor efectuate prin orice alt mijloc de probă - inscrisuri, martori, prezumtii .
Prin urmare, introduceti o actiune in instanta prin care solicitati obligarea angajatorului la incheierea c.i.m. si recunoasterea perioadei lucrate ca vechime in munca.
La cerere atasati copii de pe documentele care atesta faptul ca ati lucrat in acea societate.
De asemenea, puteti depune si o sesizare la ITM in acest sens.
Prin recunoasterea periadei lucrate ca vechime in munca pot obtine si plata contributiilor la stat pentru perioada lucrata? Ma intereseaza pentru ca urmez un tratament pentru obtinerea sarcinii insa fara aceste luni trecute in cartea de munca nu am cele 12 luni lucrate continuu si nu stiu ce sanse am sa primesc indemnizatia de crestere a copilului.
Angajatorul va fi obligat de instanta sa va inregistreze contractul cu data care trebuie si sa va plateasca din urma toate contributiile.

Alte discuții în legătură

Bună ziua! În anul 2021 august, m.am "angajat" cu un asa zis ... Cashmere Cashmere Bună ziua! În anul 2021 august, m.am \"angajat\" cu un asa zis contract de munca pe nedeterminat... Luna aceasta am descoperit ca nu am asigurarea medicala ... (vezi toată discuția)
Articolul de lege pentru obligatia de ioancar ioancar Domnilor, Pe ce articol pot intemeia capatul de cerere \\"obligatia angajatorului de a-mi face\\" plata salariului meu ? - este un litigiu de munca. Va ... (vezi toată discuția)
Conflict de munca ioan-s ioan-s Buna seara.Am nevoie de cateva sfaturi.La 1 sept. s-a inchis magazinul unde lucram.Pana la 30 sept.salariile pe luna august nu le-am primit si nici celelalte ... (vezi toată discuția)