avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Legalizarea prostitutiei
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Legalizarea prostitutiei

Din cate vazui azi pe avocatnet , www.avocatnet.ro/content/art...
noul Cod Penal nu mai sanctioneaza prostituatele , asa ca asta este primul pas pentru legalizarea prostitutiei .

Eu cred ca legalizarea prostitutiei este un rau necesar , din care societatea are numai de castigat .

Citii pe ziarul Gandul ca studentele franţuzoaice au un second job: prostituţia , si ma gandii ca este mult mai bine asa , decat actuala situatie din Romania , in care tinerele studente sunt nevoite sa se prostitueze , acceptand sa devina " prietenele " unor diversi indivizi care au bani , si devenind dependente de acestia .

Cred ca daca prostitutia devine legala in Romania , prostituatele vor avea independenta materiala si vor fi mult mai putine victime ale exploatarii sexuale .

Nu este de neglijat nici cresterea incasarilor la bugetul de stat si a fondurilor speciale , si protectia acordata de stat practicantelor acestei meserii .

In loc de prostituate ar putea ca in Nomenclatorul meseriilor sa fie trecut " prestator de servicii sexuale " , pentru ca si barbati ar trebui sa poata practica a doua meserie din lume ca vechime .

Sunteti de acord cu legalizarea prostitutiei ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Ianuarie 2010
Costinel Burca, Contabil
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 01:01, 24 Ianuarie 2010
Nu e usor sa legalizezi prostitutia. Exemplu: Ungaria unde dupa legalizarea prostitutiei au dat de alte probleme, cum ar fi zona de accept.
Neaparat trebuie legalizat, macar ai controlul legal asupra prostituatelor. In asa fel se poate evita raspandirea bolilor infectioase.

P.S. Prostitutia e un lucru acceptat intre politicieni, nu? :blush2:





















Eu cred ca mai degraba nu este usor de renuntat la banii negrii care provin din prostitutie !
:hm:
De s-ar incerca un referendum legalizarea aceasta n-ar exista.
De s-ar legaliza pur si simplu… la care”problema” ne gandim mai intai?
Unde vor fi plasate stabilimentele? Cine va dori in cartierul sau asemenea “asezaminte”?
Se tot scrie despre cati bani ar ajunge in bugetul statului… O.K. Prostituatele ar fi bugetare sau PFA?
Sa zicem ca ar fi PFA… Ce le impiedica sa declare un venit minim si restul sa castige “la negru”? Dar e un venit la buget; nu? Ce le impiedica sa nu se declare prostituate? Ies la agatat plimband un catelus… “Nu, sefule, nu sunt d’aia! Imi plimb cainele…”
Studenta isi plateste cursurile cu fundul… Bine. Care ar fi viitorul ei de… femeie in societate? Sigur, aceasta nu e problema celor care vor legalizare. Cati bani se pot scoate cu asemenea afaceri…! Cati ar mai castiga de pe urma muritorilor de foame (ca asta sunt, pana la urma, cei care practica profesia – sunt putini cei care o fac de placere). Ar fi "exploatare legalizata" - dar daca ies bani...

S-ar da o “lovitura” grea “lumii a treia = lumea interlopa”… Un banc sec mai bun decat acesta n-am auzit in ultimul timp.

Nu in ultimul rand: cati barbati ar avea tupeul sa se afiseze in asemenea stabilimente? In locuri unde pot fi filmati cu o camera ascunsa – nu neaparat pentru a fi santajati (dar aceasta ar fi ideea de baza pt filmari). Cati ar avea tupeul – insurati fiind – sa declare ca frecventeaza prostituate legale?
Iar daca cererea scade va scadea si oferta…Ceea ce devine legal e posibil sa nu mai fie la fel de incitant.
Nici prostituatelor / prostituatilor nu e sigur ca le-ar conveni sa apara in “statele de plata” cu asemenea profesie. Apoi, pe langa o prostituata / prostituat legala / legal ar mai exista o multime de “ilegali”. Si ar mai ramane de satisfacut gustul amatorilor de copii… Ca, vorba aceea: si ei au dreptul sa… “simta liber”.

Ar fi mai putine boli cu transmitere sexuala?Poate da, poate nu – perioada de incubatie difera de la boala la boala: in ziua analizei: curat; dupa 20 zile: bingo! Dar, e drept, ar fi mai putine…
Eu cred ca guvernul Boc o sa legalizeze prostitutia , pentru ca e mare nevoie de bani .
Nu vad de ce nu s-ar duce omul la bordel cu constiinta impacata , pentru ca in loc sa se duca la carciuma in ziua de salariu s-ar duce la curve sa contribuie la cresterea incasarilor la bugetul de stat .
Sunt sigur ca daca se legalizeaza prostitutia , prestatorii de servicii sexuale o sa fie incadrati la plata impozitului la norma de venit , si chiar o sa plateasca o taxa de licentiere destul de consistenta .

Nu vad care ar fi problema barbatilor care ar apela la aceste sau acesti prestatori de servicii , adica in timp ce sotia se duce la coafor sau sa-si faca manichiura , el ar duce copii ( daca are ) la soacra sau parinti si si-ar rezolva niste necesitati sau satisface niste curiozitati .

@romania_inedit, incep sa cred ca nu incercati decat sa va distrati pe seama celor care iau in serios asemenea chestiuni.
Pentru ca e imposibil sa cred in comparatia “activitatii” de a merge la coafor cu aceea de a merge “la femei”…
Apoi, ca sunt in crasma sau in bordel… bani tot merg la buget – mai mult sau mai putin direct.
Cand veti arata ca sunteti serios probabil ca vor fi unii care sa comenteze subiectul cu seriozitate; cum s-a procedat aici:
www.avocatnet.ro/content/for...

Si dv si @pronick76 ati crezut ca sunteti primii care v-ati gandit la subiect si ati considerat ca nu mai e necesar sa “dati o cautare” pe site. @mihaelafree a fost mai inspirata cand a ridicat problema – de aceea s-a si comentat mult. :D
Ultima modificare: Luni, 11 Ianuarie 2010
trope_doi, utilizator

Alte discuții în legătură

Antiprostitutie Deseori în mass-media românească au fost semnalate sechestrări, violuri, ucideri de prostituate. Descrise cu lux de amănunte, acestea au reusit să arate ... (vezi toată discuția)
Legalizarea prostitutiei si a drogurilor. e oare benefic ? Szentkiraly Boda  Laszlo Szentkiraly Boda Laszlo [b]MIHAI GRIGORE[/b] a scris: [quot] [b]romania inedit[/b] a scris: [quot] [b]jus80[/b] a scris: [quot] [b]romania inedit[/b] a ... (vezi toată discuția)
Legalizarea consumului de droguri si a prostitutiei - argumente pro si contra ContSters98240 ContSters98240 Citesc, astazi, in Libertatea \"Comisia prezidenţială propune legalizarea consumului de droguri şi a prostituţiei\" ... ... (vezi toată discuția)