avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Prostitutie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Prostitutie

buna ziua,as dori sa va pun o intrebare..care sunt pedepsele pt practicarea prostitutiei,tinand cont ca se face pe cont propriu neimplicand proxeneti.Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:52, 28 Aprilie 2012
Conform Codului Penal Art. 328: Fapta persoanei care isi procura mijloacele de existenta sau principalele mijloace de existenta, practicand in acest scop raporturi sexuale cu diferite persoane, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani.

Dupa intrarea un vigoare a noului Cod Penal, prostitutia nu o sa mai fie pedepsita, dar nici legalizata aceasta practica.
Art 328 Codul penal
Fapta persoanei care isi procura mijloacele de existenta sau principalele mijloace de existenta,practicand in acest scop raporturi sexuale cu diferite persoane,se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani
Este recomandabil sa nu dati declaratie fara avocat.
Pedeapsa poate fi inchisoare cu suspendare la prima abatere.
Se poate aplica si amenda administrativa.
Birou_de_Mediator a scris:

Conform Codului Penal Art. 328: Fapta persoanei care isi procura mijloacele de existenta sau principalele mijloace de existenta, practicand in acest scop raporturi sexuale cu diferite persoane, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani.

Dupa intrarea un vigoare a noului Cod Penal, prostitutia nu o sa mai fie pedepsita, dar nici legalizata aceasta practica.


Nici acum prostitutia nu e pedepsita pentru ca exista "portita" "persoanei care isi procura mijloacele de existenta". Adica daca ai cartea de munca bagata in alta parte si dovedesti cu acte ca mijloacele de existenta ti le ai din alta parte nu poate sa iti faca nimeni nimic.

Tarile care nu incrimineaza, dar nici nu legalizeaza prostitutia si drogurile usoare sunt facute pentru traficantii de droguri si "pesti" si politicienii incaseaza (neoficial desigur) sume mari de bani de la persoanele respective ca legile sa ramana asa.

Intr-o tara normala, legile ar trebui fie sa interzica si sa pedepseasca drastic aceste fapte, fara "portite", fie sa le legalizeze si statul sa controleze si sa impoziteze aceste domenii. Dintre aceste 2 variante, legalizarea e cea mai buna varianta, pentru ca statul ar putea strange miliarde de euro anual din aceste activitati si asa ar obtine si prostituatele niste drepturi si nu ar mai putea fi abuzate de "pesti".

Eu optez pentru legalizare tocmai din cauza ca am fost in New York, unde drogurile si prostitutia sunt foarte aspru pedepsite si cu toate astea nu poti sa mergi in tot orasul 250 de metri si sa nu dai de prostituate sau de cel putin o persoana care sa iti vanda droguri. Si aceste persoane sunt protejate de politie. Cand trece politia pe langa ei doar le face semn sa nu stea asa la marginea drumului la vedere si in rest nu le face nimic.
Nu se doreste legalizarea deoarece se spala multi bani asa...
Se afla informatii sub santaj, etc...

Noua legislatia romana din cate am observat va trage la raspundere persoana care apeleaza la prostituate...in anumite conditii...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prostitutie aiai aiai numai prostituatele raspund (penal) pt.infractiunea de prostitutie, SAU si cei care apeleaza la serviciile acestora (vezi toată discuția)
Prostitutia nu mai este incriminata? annabela annabela Buna dimineata. Observ cu stupoarea la o prima lectura a Noului Cod Penal ca prostitutia nu este incriminata. Lucrez la un ONG care are contact zilnic cu cele ... (vezi toată discuția)
Prostitutia julyane19 julyane19 Buna ziua, Realizez un proiect despre prostitutie si m-am zapacit intre atatea stiri de pe internet si atatea coduri penale aprobate sau nu. As avea o ... (vezi toată discuția)