avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Să schimbăm împreună legea Legalizarea prostitutiei si a drogurilor. E oare ...
Discuție deschisă în Să schimbăm împreună legea

Legalizarea prostitutiei si a drogurilor. E oare benefic ?

MIHAI GRIGORE a scris:

romania inedit a scris:

jus80 a scris:

romania inedit a scris:


Legalizarea prostitutiei ar fi o solutie valabila pentru iesirea din criza .

buna gluma !

Rectific : legalizarea prostitutiei ar fi una din masurile pentru cresterea incasarilor la bugetul de stat si al bugetului asigurarilor sociale .

Daca prostitutia ar deveni o meserie si nu ar mai fi infractiune , ar fi un lucru pozitiv pentru economie .


Din punct de vedere moral nu sunt de acord cu aceasta "meserie" !
Din punct de vedere al economiei si al incasarilor la buget sunt de acord ca s-ar aduce mari incasari la buget daca s-ar legaliza prostitutia! Si s-ar schimba mult si conditiile de practicare ale acestei "meserii" mai ales din perspectiva controalelor medicale obligatorii! Ca ne place sau nu , prostitutia se practica la fiecare colt de strada si statul nu are oricum nici un fel de beneficiu!


Daca am legaliza si drogurile ar genera alte incasari la bugetul statului, dar merita?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 04:56, 10 Decembrie 2009
In Olanda se merita.
Nu ar mai fi atata coruptie pe aceasta parte.Nu stiti cata mizerie exista pe aceasta parte.
Exista persoane care merg sa bea o cafea in Olanda.
Nu stiu daca chiar beau cafea dar asa spun.
Chiar daca verbul "a merita" nu este un verb reflexiv,prostitutia a existat si exista,fiind de altfel ,cea mai veche meserie.
In aceste momente prostitutie exista in Romania,dupa cum bine se cunoaste ,dar aceasta"prestare de servicii",nu este legalizata,.
Nu trebuie sa mai adaug ca aceasta situatie,fie ca ne place sau nu,creaza mai multe probleme ,neexistand un control asupra acestei "activitati",exista multe persoane,contaminate sau cu diferite probleme de sanatate,cauzate de neprotejarea sau nesupravegherea legala a sexului .
De asemenea,statul nu beneficiaza de nicio "fiscalitate" de pe urma acestei"activitati",desi aceasta se desfasoara -si inca la nivel inalt.
Nu stiu daca legalizarea prostitutiei ar scoate tara din impasul economic in care se gaseste,pentru ca in alte state unde aceasta este legalizata este tot criza,dar in mod cert ar fi mai putine violuri,mai putine boli venerice sau dintre cele dobandite prin transmitere sexuala,iar statul ar mai castiga ceva de pe urma impozitarii respectivei activitati.
In mod normal,aceasta activitate ar trebui legalizata,aici nefiind vorba despre morala sau despre lipsa ei ,atata timp cat aceasta se practica in mod ilegal,acesta fiind un fapt de notorietate dar si o sursa de mari probleme.
Legalizarea consumului de droguri nu poate fi benevenita pentru ca aceasta ar fi o sursa de criminalitate si de violenta.
Consider ca mai bine este sa fie create centre de dezintoxicare,decat sa fie permisa in mod legal intoxicarea cu droguri,situatie care ar duce si la sporirea numarului de dependenti
Eu sunt impotriva legalizarii consumului de droguri , dar prostitutia este normal sa fie legalizata si mai ales fiscalizata !
In septembrie am deschis un topic cu aceeasi tematica www.avocatnet.ro/content/for...
In Olanda sunt legale drogurile usoare.
Piata neagra pe asa ceva nu exista decat total izolat.
Este un fenomen care nu mai poate fi estompat.
Ne-a coplesit si tinerii daca stiu ca ceva este interzis cu atat mai mult sunt curiosi si incep cu droguri tari de gen heroina.Este si cea mai ieftina daca stiu eu bine.
De aici mai departe toate povestile cu arestari etc...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antiprostitutie Deseori în mass-media românească au fost semnalate sechestrări, violuri, ucideri de prostituate. Descrise cu lux de amănunte, acestea au reusit să arate ... (vezi toată discuția)
Pericolul prostitutiei Ralf1971 Ralf1971 Prostitutia nu poate si nu trebuie legalizata fiind foarte nociva pentru societate, fiind o sursa de imbolnavire a persoanelor active din punct de vedere ... (vezi toată discuția)