avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă ANTIPROSTITUTIE
Discuție deschisă în Discuţia la modă

ANTIPROSTITUTIE

Deseori în mass-media românească au fost semnalate sechestrări, violuri, ucideri de prostituate. Descrise cu lux de amănunte, acestea au reusit să arate mizeria morală si fizică în care trăiesc majoritatea prostituatelor. Cu dibăcie, diverse centre de influentă încearcă să inducă ideea că solutia tuturor problemelor generate de prostitutie este legalizarea acesteia, si nu combaterea ei prin diverse moduri.
Legalizarea bordelurilor nu elimină prostitutia ilegală si traficul de femei, ci doar duce la dezvoltarea fenomenului prostitutiei dându-i-se acestuia o acoperire legală. La umbra bordelurilor prostitutia ilegală va prolifera. Însăsi activitatea din incinta bordelurilor va avea un caracter ilicit, plecând de la evitarea plătii impozitelor, exploatarea violentă a femeilor de către pesti si clienti, până la realizarea unor materiale compromitătoare pentru oamenii influenti, care pot fi folosite în actiuni de santaj.
Cel mai recent răspuns: ContSters179589 , utilizator 01:12, 24 Decembrie 2010
Perfect de acord, insa acum nu avem aceeasi situatie + nelegalizata ???
Dupa parerea mea se vor reduce violurile si sechestrarile de persoane.
Femeile care vor lucra legal nu vor mai avea nevoie de protectia proxenetilor care la randul lor au nevoie de protectia politiei...
Tine cumva si de alegerea unui loc de munca, drept garantat constitutional, de dreptul la pensie,etc.
Vis-a-vis de pensie nu cred ca vor fi obligate sa iasa la pensie la...63 de ani se vrea parca acum...dar nu s-a promulgat...

Eradicarea prostitutiei nu vom trai sa o vedem.Se spune ca este cea mai veche meserie din lume...si daca tot e meserie de ce sa nu o legalizeze.
Oare este drept ca prostituatele sa nu aiba dreptul la pensie si sa fie hartuite de proxeneti si sa plateasca taxe de protectie?
Nu este mai corect sa le protejeze statul?Adica statul sa perceapa impozitul?

avocat Claudiu Lascoschi
Problema prostitutiei a existat din toate timpurile si probabil va exista in continuare. Iar la noi in Romania este "legalizata", este interzisa prin lege, si asa trebuie sa si ramana.
Totusi, celor care sunt de acord cu legalizarea prostitutiei le-as recomanda sa reflecteze la urmatoarea situatie: sa presupunem ca propriul copil (fata) ar veni peste x ani la tine, atunci cand aceasta profesie va deveni legala si respectabila, si iti va spune ca ea si-a ales meseria de prostituata. Oare ce ii vei raspunde ?
R: O vei impiedica sa-si urmeze visul, vei fi o "minte inchisa", cum spunea un alt clasic in viata...
In concluzie, va recomand sa nu mai plecati urechea la toate mintile bolnave ce apar pe la TV; si fiti constienti ca ceea ce faceti voi azi s-ar putea sa afecteze tocmai pe copii vostri.

Si daca nu ma insel si crima este o chestie destul de veche, cine stie ce idei le vor mai veni urmasilor nostri. Dar ce vorbesc eu de urmasi, uciderea evreilor era o chestie legala nu cu mult timp in urma... nu ?
In chestiunea cu copilul mai depinde si cum este educat.
In general, spre aceasta meserie se indreapta persoanele care nu au educatie aleasa.

Eu incerc sa ma gandesc la cate victime exista anual si cat trafic de persoane se face fara ca persoanele competente sa poata actiona.Nu va dati seama cati bani negri se invart acolo si nu stiti cat de sus ajung...

Cele ce practica prostitutia o vor face si legal si ilegal, dar este important sa beneficieze si de protectie sociala, de asigurari de sanatate, de pensie.
Din spagile care se dau nu se asigura nici asigurari de sanatate si nici pensia.
In Germania, spre exemplu, am inteles ca munca lor este considerata munca grea si se pensioneaza rapid.

Ar trebui sa ne gandim la oameni cum le-ar fi mai bine in realitate si nu ca ar putea sa se intample ca, copii nostri sa doreasca sa se prostitueze...
Parintii trebuie sa aiba grija sa-si educe copii.Copii cu scoala nu se prostitueaza decat ca sa se intretina...daca parintii nu au grija de ei sa le dea bani.

Am auzit ca sunt studente care se prostitueaza ca sa se intretina...
Daca parintii si-ar permite sa le trimita bani nu s-ar mai prostitua...
Sunt lucruri care se intampla si chiar daca statul nu vrea sa le recunoasca ele exista oricum...

avocat Claudiu Lascoschi
Din partea sustinatorilor acestei legalizari aud intotdeauna aceleasi justificari:
1. - se reduc violurile, traficul de persoane, etc.
Eu consider ca violator este o persoana cu o anumita problema psihica, sau o persoana needucata care nu-si permite sa mearga la un bordel (exista si acum destule ilegale) care in anumite circumstante cedeaza impulsurilor... cum ajuta legalizarea nu-mi dau seama... nu va mai fi nevoie de prostituate...
De ce nu s-ar mai face trafic de persoane daca se legalizeaza prostitutia...
2. - protectie sociala, sanatate, pensie;
Pentru a proteja si asigura un viitor unei astfel de persoane ar trebui introduse in programe care sa le asigure o educatie, o meserie onesta, etc; dar noi ce facem le punem taxe si impozite, pai de taxe si impozite duce lumea lipsa... In sistemul asigurarilor de sanatate si pensii nu cred nici macar eu si nu as cotiza niciun cent daca as avea de ales, deci sa fim seriosi.
Parca si vad o reclama anti evaziune fiscala la TV peste vreun an:
Doua prostituate:
- Fata, tu cat ai declarat la fisc luna trecuta ?
- Fata eu am declarat 0, pai ce chilotii mei, sa puna si ei curu la munca daca vor bani...
- (la care cealalta) Fata da sa stii ca faci foarte rau, daca nu cotizezi sa stii ca nu vei beneficia de asigurari de sanatate si de pensie. :)
3. - economia subterana, banii de acolo...
Pai tocmai acesti bani platesc televiziunile si media in general pentru a face lobby legalizarii; chiar credeti ca o sa declare cineva vreodata real cati bani face el cu bordelul lui...
4. - nu putem opri oricum pe cele ce aleg sa faca prostitutie.
Pai nici pe drogati nu-i poti opri, decat in foarte putine cazuri si cu costuri enorme; ce o sa facem legalizam si traficul, ca oricum mare lucru nu putem face si am reduce si cheltuielile...
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Octombrie 2010
dgnConsulting, Contabil

Alte discuții în legătură

Infractiunea de trafic de persoane prin metoda lover boy CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Buna seara, Ma intereseaza daca are cineva practica judiciara cu privire la infractiunea de trafic de persoane prin asa zisa metoda lover boy. Eu nu am ... (vezi toată discuția)
Legalizarea prostitutiei DanFGabriel DanFGabriel Consider ca prostitutia ar trebui legalizata si admisa in stat ca pe o munca oare care! Cum unii isi folosesc mainiile pentru a vopsi sau cara (ex), altii ... (vezi toată discuția)