avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită suspendare executare-suspendare poprire
Discuție deschisă în Executare silită

suspendare executare-suspendare poprire

Am primit acum cateva luni de la un executor o cerere de poprire pe veniturile salariale ale unui angajat. Am raspuns executorului ca vom efectua poprirea incepand cu luna august. Intre timp, angajatul a formulat contestatie la executare, iar instanta a dispus supendarea executarii silite pana la solutionarea contestatiei.
Creditorul a declarat recurs impotriva incheierii de suspendare a executarii.
Atat contestatia, cat si recursul au urmatorul termen in 2010. Recent am primit din nou o cerere de infiintare a popriri din partea executorului (care nu a fost informat oficial de formularea contestatiei la executare), iar eu intentionez sa-i raspund ca nu vom efectua poprirea atata timp cat instanta a dispus suspendarea executarii silite.
E bina asa? Ce efecte produce recursul declarat de catre creditoare impotriva incheierii de suspendare a executarii silite?
Devreme ce executarea silita se face la cererea creditorului, nu este obligatia acestuia sa-l informeze pe executorul judecatoresc ca debitorul a formulat o contestatie la executare si mai ales de faptul ca instanta a suspendat executarea silita?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 09:36, 11 Decembrie 2009
Nu sepoate ca executorul sa nu stie de contestatia la executare. Creditorul a apelat la executor pentru punerea in executare a hotararii, ceea ce inseamna ca actiunile sunt intreprinse de catre executor in numele creditorului ( recursul impotriva incheierii de suspendare a fost declarat de catre executor in numele creditorului).
Dv. puteti inainta o adrsa executorului prin care ii aduceti la cunsotinta ca deocamdata instanta a dispus suspendarea executarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire venituri salariale MARIKO9 MARIKO9 Am primit acum cateva luni de la un executor o cerere de poprire pe veniturile salariale ale unui angajat. Am raspuns executorului ca vom efectua poprirea ... (vezi toată discuția)
Suspendare executare silita ContSters22096 ContSters22096 cererea de suspendare a executarii silite a fost admisa; creditorul a formulat recurs. inainte de solutionarea recursului, contestatia la executare a fost ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am fost executat silit de către un executor pentru ... Cătălin 77 Cătălin 77 Buna ziua, Am fost executat silit de către un executor pentru o datorie la bancă. Am depus in instanta contestație la executarea silita, suspendarea ... (vezi toată discuția)