avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj judiciar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj judiciar

Buna ziua,
Este vorba de un apartament,proprietate comuna intre soti. A fost demarat partajul judiciar de catre o firma de asigurari,pentru acoperirea unui prejudiciu atribuit unuia dintre soti. Ce se intampla in acest caz daca celalalt sot nu doreste sa isi vanda partea?
Cel mai recent răspuns: AurelianDan , utilizator 18:35, 2 Martie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeți urgent la un av si stabiliti o strategie pt a face in asa fel încât să dovediți că soțul care nu a are datorii către asigurator a avut o contribuție mai mare la dobândirea bunului.Depinde și de suma datorată puteti incerca sa tergiversati procesul pana achitați debitul către firma de asigurare.In cel mai rau caz se poate ajunge sa fie scoasă la licitație cota soțului dator.
Ultima modificare: Luni, 2 Martie 2020
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Multumesc mult pentru raspuns! Este vorba de in prejudiciu stabilit intr-un proces penal,in valoare de 252 000 Euro. Apartamentul a fost deja evaluat la 29 000 Euro. Locuim impreuna cu socrul meu,care a fost deja audiat in procesul de partaj judiciar si a declarat ca eu am avut contributie mai mare la renovarea,imbunatatirea si intretinerea apartamentului,cumparat in 2010. In 2011 sotia mea a ramas fara loc de munca,deci fara venit,toate reparatiile si imbunatatirile facandu-se din pensia mea de invaliditate. Tot ce sper este sa nu ma forteze sa vand si eu partea mea,deoarece alt domiciliu nu am. Toate acestea se intampla in conditiile in care am pierdut procesul penal fara a putea sa dovedim ca vina producerii acelui prejudiciu apartine altei persoane,Hotararea penala in care se stabileste condamnarea fiind copy/paste de pe rechizitoriu. Apelul declarat de avocat a fost declarat tardiv deoarece plicul care continea acest apel a disparut de la dosarul cauzei. Am demonstrat ca apelul a fost facut in termen,s-a solicitat recipisa postala in original,am depus-o dar in final nu s-a tinut cont de ea. Pe rand au "cazut" Recursul in casatie,Contestatia la executare si cea in Anulare. Mai avem de solicitat doar Revizuirea dar se pare ca nu ne incadram in nici o conditie de revizuire. Acum avem si problema asta cu partajul judiciar si sper sa reusim totusi sa ramanem in apartament. Poate cand va fi sotia mea acasa sa ne revenim putin financiar si sa consultam un avocat pentru a trata serios problema Revizuirii,cu care ,am inteles ca se poate ajunge la rejudecarea procesului,rejudecare in care poate se va tine cont si de probele noastre si de argumentele noastre. Stiam ca justitia este oarba,dar in cazul sotiei mele a fost si surda. Cu respect!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revizuire mimiela mimiela Buna ziua , Am doua sentinte , una de la tribunal si una de la curtea de apel . Dar dupa un an faptuitorul care este incarcerat cere revizuirea . Ce se poate ... (vezi toată discuția)
Schimb imobiliar cu sulta liviu_ionita liviu_ionita Se ofera la schimb imobiliar o garsoniera -bun propriu (dobandita inainte de casatorie) pt un apartament cu 3 camere. Se ofera sulta pt egalizarea ... (vezi toată discuția)
Dreptul de mostenire mar4905 mar4905 Sunt unic mostenitor al apartament in care locuiesc , sotia a deschis divort plecand cu copil (17ani)la o sora de-a ei, dupa deces tatal meu am obtinut ... (vezi toată discuția)