avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Buna Ziua. Eu si cu sotia mea ne-am despartit de ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Buna Ziua. Eu si cu sotia mea ne-am despartit de curand. Avem ...

Buna Ziua. Eu si cu sotia mea ne-am despartit de curand. Avem un apartament, cumparat prin credit bancar in urma cu 12 ani, al carui proprietar suntem amandoi. Fosta mea sotie vrea sa-mi plateasca partea mea din imobil, dar nu stiu cum trebuie calculat, cat imi revine, avand in vedere, ca in decurs de 12 ani am platit deja impreuna o anumita suma catre banca. De expl. Apartamentul a costat 75 000 euro, am platit avans 15 000, iar banca ne-a imprumutat cu 60 000. In 12 ani am returnat o anumita suma ( sa zicem 40 000 -nu stiu exact ). Mai ramane de platit restul din 60 000 + taxe, comisioane, dobanzi etc. In acest caz, cum se calculeaza cat imi revinde din valoarea apartamentului? ( fosta sotie va plati in continuare ratele bancare pana la extingerea datoriei catre banca ).
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 22:50, 25 Februarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu-i deloc simplă situația dumneavoastră. Trebuie să aveți și acordul băncii ca să ieșiți din calitatea de co-debitor la credit.
Banca s-ar putea să-i condiționeze soției să aducă în locul dvs un girant solvabil.

Iar în legătură cu partajul, aveți posibilitatea să calculați costurile și să vă înțelegeți amiabil, sau apelați la instanța de judecată, și va stabili judecătorul cât trebuie să vă plătească soția sultă.
Ultima modificare: Marți, 23 Februarie 2021
Dapix, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ziceti ca ati dat avans 15000 si ati platit 40 mii , impartit pe din 2 ar veni 27500, in instanta nu o sa obtineti atat, ca se tine cont si ca ati folosit imobilul si ca sotia mai are de platit.
Un al calcul ar fi sa evaluati casa cat ar face acum si sa scadeti cat mai are de platit sotia si sa impartiti diferenta.
ideal ar fi sa negociati , sa ajungeti la o intelegere pt ca in instanta pierdeti amandoi.
Situatia nu e deloc simpla.se calculează si folosinta, si valoarea de circulație a imobilului actuala si contributia la plata ratelor a fiecăruia dintre soți.
e simplu: cereti bancii un desfasurator de plata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj - sfat/ orientare eusebiu100 eusebiu100 buna ziua, sunt in prag de divort cu sotia mea. As dori sa aflu cateva lucruri despre partajul imobilului. In 2006 sotia a cumparat cu credit un apartament ... (vezi toată discuția)
Partajare apartament cu credit ADANNA ADANNA Buna seara, As dori sa-mi spuneti cum se partajeaza un apartament luat cu credit ipotecar. Mentionez ca am avut un avans de treizeci mii euro, in urma ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, am nevoie de putin ajutor. vrem sa împarțim casa, ... Deaconu Cristina Deaconu Cristina Bună ziua, am nevoie de putin ajutor. Vrem sa împarțim casa, e luată cu credit ipotecar, avansul creditului a fost apartamentul părinților mei( ... (vezi toată discuția)