avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Apartament pe firma
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Apartament pe firma

Buna ziua,

Am o dilema la care va cer ajutorul cu o parere. Cum ati proceda voi in situatia de mai jos? Ce sfat imi dati?
Deci, sa presupunem ca anul acesta vreti sa achizitionati un apartament cu scop de uz personal. Aveti o firma (neplatitoare de TVA) care a acumulat un fond de economii, sa-l numim Y si aveti si ceva economii in contul personal, pe care le numim X, ambele in EURO.
In momentul de fata, piata imobiliara imi spune ca Y+X = suma necesara achizitiei unui apartament.
Dilema mea este urmatoarea:
1. sa imprumut firma cu fondul de economii personale (X) si astfel sa achizitionez apartamentul pe firma? Daca sunteti de acord cu acesta varianta, de ce? Dati-mi cateva argumente va rog, dar si riscuri sau dezavantaje.
2. sa retrag din firma sub forma de dividende fondul de economii ale firmei (Y) la care voi pierde pe de-o parte cu schimbul valutar dar si cu impozitul de 5%? La fel, daca sunteti de acord cu acesta varianta, de ce? Dati-mi cateva argumente va rog, dar si riscuri sau dezavantaje.
Aveti idee de o alta varianta?
Va astept parerile, comentariile, sugestiile (avizate si nu numai) si va multumesc anticipat pentru ajutor.
Ultima modificare: Joi, 5 Martie 2020
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Acte necesare pentru inmatriculare motocicleta! Cosmin09 Cosmin09 Buna ziua, ma confrunt cu o ''mica'' dilema. In urma cu cateva saptamani m-am hotarat sa achizitionez o motocicleta avand in vedere ca vine vara (numai ... (vezi toată discuția)
Achizitie directa seap-solicitare explicatii de la un tert gabrielspp gabrielspp Sunt autoritate contractanta.Dupa ce am achizitionat un produs din catalogul electronic SEAP de la un operator economic X,dupa o ora primesc de la un alt ... (vezi toată discuția)
Mama vrea să treacă pe numele meu apartamentul pe care l-am moștenit amândouă. donație, întreținere sau vânzare-cumpărare, ce variantă să alegem? ADINA TICA ADINA TICA Buna ziua Mă numesc Adina Tică, tatăl meu a decedat in luna mai si mama doreşte să treacă apartamentul pe numele meu. Nu am frati - o am numai pe ... (vezi toată discuția)