Sunt chiriaș al primăriei într-un bloc de proprietari! Toți plătesc fond rulment 300lei,iar eu 800lei!Este corect? Fondul de reparații, tot eu trebuie să plătesc dacă nu este proprietatea mea? Mulțumesc
amotida
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
In scopul asigurarii sumelor necesare pentru plati curente, asociatia de proprietari este obligata sa stabileasca cuantumul si cota de participare a proprietarilor la constituirea fondului de rulment. Fondul de rulment se stabileste astfel incat sa poata acoperi cheltuielile curente ale condominiului la nivelul unei luni calendaristice. Stabilirea cuantumului se face prin echivalare cu suma care a fost necesara pentru acoperirea cheltuielilor lunare inregistrate de asociatia de proprietari in anul anterior, la nivelul lunii cu cheltuielile cele mai mari, majorate cu rata inflatiei, iar in cazurile asociatiilor de proprietari nou-infiintate, prin aproximarea acestuia cu fondul de rulment stabilit la alte asociatii de proprietari echivalente ca marime.
Deci sumele aferente diverselor apartamente din bloc nu sunt unele egale, acestea avand modul de stabilire de mai sus.
Insa legea mai zice ca, odata constituit si incasat fondul de rulment, acesta se mai poate restitui doar la transmiterea dreptului de proprietate. Deci daca dvs. chirias al unui apartament veti achita suma impusa drept fond de rulment aferenta, nu prea vad cum o veti putea solicita inapoi asociatiei la incetarea contractului de chirie cu Primaria. Suma impusa de asociatie drept fond de rulment este pe apartamentul respectiv, deci teoretic tot Primaria (proprietar fiind) ar trebui sa achite suma. Practic, solicitati asociatiei de proprietari sa isi indrepte cererile in vederea colectarii sumelor pt acest fond (precum si al celui de reparatii) direct catre proprietar, catre Primarie adica.