avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare datorii persoane juridice
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare datorii persoane juridice

Buna ziua,

Activez in domeniul transportului de marfa si situatiile in care facturile nu sunt platite conform contractului sunt relativ dese.

Care este modalitatea prin care o persoana juridica sa poata recupera integral datoriile + eventualele cheltuile pe care le suporta?

Firmele de recuperari solicita un procent din suma in cazul recuperarii cu succes ceea ce inseamna o parte din bani pierduti.

Am apelat la un avocat in cazul unui alt client si acesta mi-a facturat inaitne de toate cateva sute de lei. Dupa doua zile debitorul mi-a virat banii.
Nimic de reprosat despre serviciile avocatului insa nu exista o modalitate ca debitorul sa fie obligat la plata acestor sume?

Este destul de frustrant sa presetezi un serviciu, sa fii intarziat la plata, sa pierzi timp si energie apeland la avocati si la sfarsit cand tragi linie, ramai si cu mai putini bani.

Multumesc frumos,
Astept cu interes orice sfat!
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 20:07, 10 Martie 2020
Cel mai probabil aveti nevoie de o regandire a contractului dvs cu furnizorii de servicii.
Incercati sa preveniti inainte de a suferi prejudiciul.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din pacate, doar daca vi se admite actiunea in instanta puteti solicita cheltuieli de judecata, reprezentand taxa de timbru si onorariu avocatial!
Ultima modificare: Marți, 10 Martie 2020
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stingere datorie avocat niki27 niki27 Cum imi stig datoria catre un avocat care m-a reprezetat la diverse procese, daca el si-a incasat banii din contulexecutorului jdecatoresc? Am facturi emise ... (vezi toată discuția)
Este normal ca banii câștigați într-un proces să fie virați la executorul judecătoresc și la avocatul care m-a reprezentat? Livan Livan Avocata mea mi-a zis ca trebuie sa fac cu dumneaei o procura notariala in care sa scriu ca sunt de acord ca bani sa mii vireze pe card si onorariu care i l-am ... (vezi toată discuția)
Nedreptate la tribunal-recuperare creante tundyuta tundyuta Buna ziua.Speta in cauza suna astfel.Sunt soc.com.si ma ocup de transp.marfa .in urma cu 2 ani am transportat pt o firma din Buc.marfa din italia, pe baza unei ... (vezi toată discuția)